Львів’янам розкажуть, як вояки УПА зруйнували імперію ГУЛАГ

У п’ятницю, 12 жовтня, в день 70-річчя створення Української повстанської армії Центр досліджень визвольного руху та Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» запрошують відвідати публічні лекції про УПА та бардівський вечір повстанських пісень.

Зокрема, о 18:00 відбудеться лекція історика Ігоря Дерев’яного «УПА vs ГУЛАГ: хто переміг?».

«Український повстанець, поки живий, боровся до кінця. Навіть у концтаборах ГУЛАГу продовжував боротьбу», — каже історик. В яких умовах і як відбувалася ця боротьба, а головне — хто кого переміг — розповість на лекції Ігор Дерев’яний.

Також о 19:30 можна буде послухати доповідь заступника голови Товариства наукових викладів ім. Петра Могили Богдана Горбового на тему «УПА на дипломатичних фронтах».

О 20:00 розпочнеться бардівський вечір «Український пісенний арсенал». Авторську, національно-патріотичну та фольклорну пісню виконуватимуть:

Андрій Хавунко — заслужений артист України, колишній учасник «Революції на граніті», учасник акапельного октету «Орфей».

Зеновій Медюх — лауреат, автор і виконавець всеукраїнських конкурсів бардівської пісні.

Тарас Мартинюк — колишній лідер гурту «І кров по долині», лідер гурту «Моторкрес», переможець фестивалів «Шевченко-фест», «Сурми звитяги», «Срібна підкова», «Бескиди».

Прес-центр Центру досліджень визвольного руху

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа