Льотчики збитого АН-26 вийшли на зв’язок з Генштабом

Міністр оборони Валерій Гелетей доповів Президенту України Петру Порошенку про те, що члени екіпажу літака АН-26, який виконував завдання в рамках забезпечення активної фази АТО та був збитий, вийшли на зв’язок з Генеральним штабом.

Також було зазначено, що, з огляду на те, що літак йшов на висоті 6500 м, його враження переносними зенітними комплексами є неможливим, тобто літак був вражений іншою, більш потужною ракетною зброєю, яка була застосована, вірогідно, з території Російської Федерації.

Зараз триває пошуково-рятувальна операція для того, щоб доставити екіпаж літака Повітряних сил України на територію, яка вже контролюється українським військовими.

Джерело: http://www.president.gov.ua/news/30746.html

З цього приводу: Український військово-транспортний літак Ан-26 був підбитий за допомогою невідомого зенітно-ракетного комплексу, який до цих пір не мали на своєму озброєнні терористи. Про це повідомили в штабі Антитерористичного центру.

«Зараз відомо, що літак був підбитий за допомогою зенітно-ракетного комплексу. Однак це не ПЗРК або зенітна установка, а щось набагато серйозніше. Щось типу системи зенітного комплексу «Бук». Адже висота, на якій літак виконував завдання (6500 м – ред.), не дозволила би простими ПЗРК або зенітками вразити літак. Тому розглядається кілька версій, в тому числі і можливість того, що літак могли збити винищувачі сусідньої держави. Однак підкреслюємо – вся інформація перевіряється.

За попередніми даними, бойова машина відтягнулась на територію, контрольовану силами АТО, однак подальша доля літака та екіпажу невідома », – відзначили в штабі АТЦ.

Джерело: informator.lg.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа