КВУ виявив, що Рабиновіч сказав правду про Супрун

інфографіка

Фактчекінг заяв Вадима Рабіновича: більшість заяв не відповідають дійсності

Народний депутат України Вадим Рабінович оперує здебільшого маніпулятивною інформацією у своїх публічних виступах.

Такий висновок зробили експерти проекту «Дослівно», проаналізувавши виступ Вадима Рабіновича 7 березня та 22 березня в ефірі телеканалу «NewsOne» під час програми «Великий вечір».

Для аналізу експерти відібрали кілька фактів, на які спирався Вадим Рабінович. З п’яти проаналізованих заяв дві виявилися маніпулятивними, дві були правдивим, і ще одна виявилась неправдивою.

«Народний депутат Вадим Рабінович не змінює своєму стилю риторики та продовжує активно тиражувати тези, які не завжди відповідають дійсності» – зауважив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

У рамках проекту «Дослівно» проходить фактчекінг заяв провідних політиків. Раніше було проаналізовано заяви Володимира Гройсмана, , Міхеіла Саакашвілі, Олега Ляшка, Надії Савченко, Семена Семенченка, Арсенія Яценюка, Ігоря Гриніва, Сергія Капліна, Андрія Садового, Анатолія Гриценка та Артура Герасимова

Заява

Факт

1

Один арестовал во Франции виллу Левочкина, 2 млрд можно вернуть. Ни один орган Украины не подключился к этому делу.

22 березня

телеканал NewsOne

програма «Великий вечір»

Неправда

За інформацією видання «Слово і діло», НАБУ почало перевірку купівлі будинку у Франції Сергієм Льовочкіним ще у 2017 році.

2

Я проголосовал за Антикоррупционный суд.

5 березня

телеканал NewsOne

програма «Великий вечір»

Правда

1 березня Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект про Вищий антикорупційний суд. Вадим Рабінович проголосував «за» законопроект.

3

Супрун подала на помощника Ляшко, что он пытался однокомнатной квартирой в Киевской области подкупить ее.

22 березня

телеканал NewsOne

програма «Великий вечір»

Правда

Уляна Супрун заявила, що у 2017 році звернулася до Національного антикорупційного бюро через пропозицію хабара від помічника народного депутата Олега Ляшка.

4

«Гражданская позиция» никогда не была у власти.

22 березня

телеканал NewsOne

програма «Великий вечір»

Маніпуляція

На позачергових виборах до Верховної ради 2014 року партія дійсно не подолала 5-відсотковий бар’єр. Проте лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко – колишній міністр оборони України та народний депутат VI і VII скликань.

5

Химию, физику, алгебру геометрию все объединяют в один предмет.

22 березня

телеканал NewsOne

програма «Великий вечір»

Маніпуляція

Міносвіти ухвалило рішення про впровадження експериментальної дисципліни для учнів 10-11 класів під назвою «Природничі науки», яка об’єднає фізику, хімію, біологію, екологію, астрономію та географію. Нова дисципліна не включає у себе алгебру та геометрі.

Проект «Дослівно» аналізує як політичні сили, окремі політики виконують свої обіцянки. Експерти Комітету виборців перевіряють і досліджують публічні вислови політиків, законотворчі ініціативи, виборчі програми.

Прес-служба ВГО «КВУ»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа