Ксенофобські випади проти кримських татар набувають масового характеру

Про це на Facebook написав народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Завершується тринадцятий день, як немає жодної інформації про Ервіна Ібрагімова, члена Виконавчоъ ради Всесвітнього конгресу кримських татар, насильно викраденого в Бахчисараї недалеко від свого будинку. Понад рік і довгі місяці незаконно утримуються в катівнях ФСБ Росії в окупованому Криму кримські татари і українці », – написав лідер кримських татар.

«Кожен день приносить все нові і тяжкі звістки про скоєні російськими окупантами злочини проти кримських татар і українців: незаконні обшуки, затримання, багатогодинні допити, включаючи дітей шкільного віку», – зазначив Рефат Чубаров.

«Російські окупанти штампують застереження про екстремістську діяльність і загрожують притягнути до кримінальної відповідальності кожного совісного співвітчизника, в тому числі і тих, хто намірився надати моральну і матеріальну підтримку сім’ям та дітям репресованих кримських татар. Окупанти прагнуть розтоптати національну гідність, традиції і родинні зв’язки кримських татар », – підкреслив народний депутат.

Також політик зазначив, що минуло більше місяця, коли окупаційним російським судом Меджліс кримськотатарського народу був оголошений екстремістською організацією, а його діяльність заборонена. «Внаслідок зростання заохочувальною окупаційними властями Криму антикримськотатарської істерії і ненависті масового характеру набувають ксенофобські випади проти кримських татар», – заявив Рефат Чубаров.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа