Кримські татари організовують відкритий вечір національної музики

4 березня, у п'ятницю, о 18:00 у хабі Будинок Вільних Людей (Кирилівська 13-Д, м. Контрактова площа) відбудеться відкритий вечір кримськотатарської музики.

 
Переселенців і не тільки – запрошуємо поринути в атмосферу кримськотатарської культури, яку створюватимуть спеціальні запрошені гості заходу.

Кримськотатарська народна музика сьогодні є досить розвинутою частиною багатонаціональної культури України. Кримськотатарський народ завжди був волелюбним, і в своїх піснях викладав думи і сподівання, всі найкращі риси свого національного характеру. Числені важкі випробування, що випали на долю кримських татар, зробили музику цього народу багатоваріантним і невичерпний багатством народної творчості.

У програмі – виступи відомих музикантів, танці, майстер-класи, розповіді про традиції і культуру, живі дискусії, традиційні кримськотатарські солодощі.

Для гостей заходу гратиме Джеміль КАРІКОВ – відомий кримськотатарський музикант-фольклорист та композитор, визначний діяч мистецтв, лауреат міжнародних конкурсів, Автор аранжування національного кримськотатарського гімну для хору та симфонічного оркестру. Джеміль Енверович разом іншими музикантами заграє на національних кримсько-татарських інструментах та розкаже про кожен з них: зурну, кавал, сантур, багламу, саз, уд, та інші. А, також, проведе екскурс в історію кримсько-татарської музики, її жанрів, інструментів.

Діана ЕМІНОВА, учасниця ансамблю «Джемілє» представить справжній національний танок

Гостей пригощатимуть справжні митці з приготування кримсько-татарських солодощів, вони роскажуть гостям про історію створення смаколиків, їх види, назви.

 
Захід безкоштовний, реєстрація обов’язкова 
Форма для реєстрації :https://goo.gl/PA40Yz 
Кількість місць обмежена.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа