Крим продовжує жити в українському порядку денному

Такий висновок можна зробити з результатів контент-аналізу публікацій українських інтернет-ЗМІ, включаючи кримські, контрольовані Російською Федерацією. Дослідження проведено компанією «Active Group» у березні 2017 року.

Згідно результатів аналізу, протягом березня підконтрольні РФ кримські ЗМІ згадували українських політиків частіше, аніж ЗМІ в інших регіонах України.

сегм-768x576Наприклад, в кримських онлайн-медіа значення показників згадуваності прізвищ українських топ-політиків у 1,5 рази перевищують аналогічні цифри, розраховані для Дніпропетровської області. А загалом українські політики згадуються в Криму частіше, аніж у 8 регіонах України. Це Вінницька, Житомирська, Дніпропетровська, Волинська, Кіровоградська, Сумська, Закарпатська та Рівненська області.

Причому згадування українських політиків у кримських інтернет-ЗМІ мали місце переважно у більш негативному контексті, аніж у аналогічних джерелах материкової України.

заг-768x576

На думку засновника дослідницької компанії «Active Group» Андрія Єременка, це пов’язано з постійною необхідністю окупаційної влади доводити кримчанам, що анексія для них була єдиним можливим виходом. «Сам факт, що така робота досі є необхідною для російської влади, свідчить про те, що попри відверто слабку інформаційну роботу України і тотальну пропаганду російських медіа, мешканці Криму продовжують сумніватись у «благості» російської влади і «проблемності» влади української», — додав аналітик

Довідка:

Всі оновлення 10-15 найпопулярніших інтернет-ЗМІ кожної області та 27 загальнонаціональних онлайн-медіа збирались щогодини протягом березня за допомогою спеціально розробленого «Active Group» інформаційно-аналітичного комплексу. Всього було оброблено півтора гігабайти текстових матеріалів загальною кількістю понад 300 тисяч.

Джерело: activegroup

Received: from mx74.sendpulse.tech [173.212.211.75]; Fri, 14 Apr 2017 09:54:43 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа