Критична ситуація в Міноборони: бійці можуть залишитися без ліків, шприців і вітамінів

До голови Комітету з охорони здоров’я,  Ольги Богомолець з офіційним листом звернувся представник Міністерства оборони, директор військово-медичного департаменту МО, полковник А. Верба.

«Зараз у Міністерстві оборони складна ситуація із закупівлею лікарських препаратів та продукції медичного призначення – розчинів для інфузій, антибактеріальних препаратів, вітамінів, шприців, крапельниць», – зазначила Ольга Богомолець.

За словами депутата, Міністерство охорони здоров’я України не задекларувало оптово-роздрібні ціни на частину лікарських препаратів. А, згідно з постановою Кабміну № 240, всі лікарські засоби підлягають обов’язковій декларації за цінами і Міністерство оборони не може здійснювати державну закупівлю необхідних медичних препаратів, не маючи таких цін у наявності.

Несвоєчасне забезпечення установ охорони здоров’я Міноборони лікарськими засобами та іншою продукцією призводить до зриву лікувального процесу. Під загрозою надання невідкладної допомоги пораненим в ході проведення АТО та іншим категоріям осіб.

«У зв’язку зі сформованою ситуацією, на завтрашньому засіданні Комітету з охорони здоров’я це питання буде розглянуто, як першочергове, – повідомляє голова комітету Ольга Богомолець. На засідання комітету запрошений і міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі

 

Received: from webmail.uh.ua (webmail.uh.ua [93.190.43.23])

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа