Кримчани вшанували пам´ять жертв Голодомору

24 листопада 2012 року о16 годині в Сімферополі близько двохсот представників Кримської організації Української Народної партії, Конгресу Українських націоналістів, ВО “Свобода”, партії “Фронт змін” та громадських організацій віддали шану пам´яті невинно загиблих під час геноциду українського народу, Голодомору в Україні, та підтримали всеукраїнську акцію «ЗАПАЛИ СВІЧКУ!»

Панахида відбулася біля пам´ятного знаку жертвам Голодомору, що знаходиться на території Кафедрального собору святих Володимира й Ольги Київського Патріархату. Учасники заходу тримали «свічки пам´яті» за загиблими.

Голова Кримської організації Української народної партії Олег ФОМУШКІН зазначив: «На теренах Криму внаслідок комуністичного терору та політичних репресій неодноразово відбувалися жахливі поді, як голодомор 1921-1923 рр., депортація етнічних груп та народів Криму 1941-1944 рр. Доказом справжнього Геноциду українського народу у 1932-1933 роках є свідчення кримчан про те, як під час цієї жахливої сталінської акції мешканцям Криму не лише не дозволялося допомагати своїм родичам за межами півострову, де був виставлений спецкордон, а також не допускали вмираючих українців на територію Криму».

«В результаті злочинних дій комуністичного режиму загинуло мільйони людей, тому комуністична партія має бути заборонена, як провідник тоталітарного режиму, що привів до Голодомору та політичних репресій», — підсумував Олег ФОМУШКІН.

 

 

Ірина КЛЮЄВА, прес-служба Кримської організації УНП

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа