Крим. Неоголошена війна. На поточний ранок – за Аваковим

Вважаю за необхідне інформувати:

1. По всій території Криму в частинах внутрішніх військ перебувають емісари і військові чини Російської Федерації з пропозицією прийняти російське громадянство і негайно отримати російські паспорти. Звернення направлено на вищий і середній офіцерський склад військ.
У всіх випадках звернень (5 звернень в 5 частинах), емісари були «послані».

2. До всіх військових з’єднаннь внутрішніх військ прибули групи військових РФ. Заявили про те, що прибутки охороняти військові частини «від екстремістів».
Попросилися ночувати і мати доступ до води, туалету і т.ін. на території частини, оскільки «були спішно спрямовані, і не мають нормальних «умов». Були «послані» назад. Російським військовим було заявлено, що українські військові частини не потребують їх «захисту від екстремістів». Російські військові попереджені, що у разі несанкціонованого проникнення на територію військової частини з боку російських військових застосовуватиметься бойову зброю відповідно до статуту караульної служби.

3. Усі військові частини Криму другу добу — в режимі підвищеної боєготовності.
Враховуючи провокації до конфлікту, в тому числі і інформаційні — заявляю: внутрішні війська України в Криму перебувають в режимі повної бойової готовності, але, підкреслюю, повністю орієнтовані на недопущення військового конфлікту із застосуванням бойової зброї. У разі нападу на українських військових — вся відповідальність за наслідки такого провокативного кроку — буде нести нападаюча сторона.

4. На території Криму немає сил регулярної української армії чи МВС «які є загрозливими для громадян Російської Федерації» або «російськомовному населенню». Як немає ніяких загонів Самооборони Майдану, що нібито прибули з Києва. Вся дестабілізація в Криму — має джерело і натхненників, що є в Росії.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа