Круглий стіл «Українська мова для іммігрантів та емігрантів: зберегти рідне, набути нове»

Що? Круглий стіл до Дня української писемності та мови

«Українська мова для іммігрантів та емігрантів:

зберегти рідне, набути нове»

Де? ауд. 204 Головного корпусу НУ «Львівська політехніка»
Коли? 9 листопада 2015 р. (понеділок), 13:00 – 14:30

День української писемності та мови – не лише причина для святкування. Це також чергова нагода відповісти на важливі запитання: чи готова Україна до викликів глобалізації? Чи дає собі раду в інформаційній війні, зокрема на мовному фронті? Чи ефективною є державна мовна політика?

На жаль, часто у цих стратегічних питаннях спостерігаємо повну відсутність координації роботи державних структур, наукових установ, громадських організацій. Тому круглий стіл «Українська мова для іммігрантів та емігрантів» ставить за мету зібрати разом науковців, представників органів державної влади, волонтерів для спільного пошуку відповідей на питання мовної адаптації зовнішніх і внутрішніх мігрантів, викладання української мови для осіб (громадян і не-громадян України), які цього потребують, розробки державної політики стосовно української мови як іноземної.

Серед учасників круглого столу – відомі фахівці з лінгводидактики, викладачі-практики, представники державних органів влади, фахівці з міграційних питань, представники громадських та релігійних організацій, волонтери.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа