Круглий стіл “Згортання демократії в Україні – як загроза її євро-атлантичній інтеграції та національній безпеці”

Місце: вул. Ярославів Вал, 9, місто Київ, Україна

Час: через 3 дні (18 травня 2012р.), 14.00

Процеси згортання в Україні демократії та громадянських свобод ставлять під серйозну загрозу не лише обраний українською нацією курс європейської інтеграції та відносини держави Україна з її ключовими стратегічними партнерами у світовій спільноті, але й саму її незалежність та територіальну цілісність.

Міжнародна ізоляція “на західному напрямку”, обумовлена системними антидемократичними й неправовими діями владного режиму на чолі із Віктором Януковичем, заохочують щодо України московський експансіонізм, іредентизм різних сепаратистських груп, небезпечно радикалізують внутрішню політику в Україні вцілому. Постає реальна загроза уже в найближчому майбутньому суттєвої дестабілізації становища на Україні, що може мати, також, важливі наслідки загальноєвропейського значення.

Яку загрозу становить для євро-атлантичної безпеки можлива дестабілізація на Україні? Як можуть спільно діяти “вільний світ” та демократична громадськість всередині України, щоби повернути країну на шлях стабільности, свободи і демократії, а також запобігти втрати країною незалежности й територіальної цілісности? – ці теми стануть предметом обговорення українських громадських активістів, інтелектуалів та експертів у сфері політики безпеки в рамцях круглого столу, ініціатором та організатором якого виступає Українська інформаційна служба.

Захід проводиться в контексті запланованої на 19 травня в м. Чікаго Міжнародної конференції “Assessing Ukraine/NATO Relations on the Eve of the Chicago NATO Summit”, яка передуватиме Чиказькому саміту НАТО 20-21 травня ц. р. За словами Генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена даний саміт має “визначити шляхи розвитку НАТО до 2020 року та на подальшу перспективу”.

Реєстрація учасників – до 18.00 четверга, 17 травня 2012 року, за електронною адресою [email protected]

Контакти:

067 548 7728, 050 8004546,
[email protected]

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа