Круглий стіл Кравчука-Януковича – профанація суспільного діалогу

10 грудня за ініціативи першого президента України Леоніда Кравчука відбувся круглий стіл, який був покликаний налагодити суспільний діалог аби вийти з суспільно-політичної кризи, що склалася в країні. На захід були запрошені поки що діючий Президент Віктор Янукович, а також ще два екс-президента – Л.Кучма і В.Ющенко.

Круглий стіл більш скидався на монолог однієї людини – Віктора Януковича. Він, як завжди, завів стару пластинку про те, що зараз невигідно підписувати угоду про асоціацію з ЄС, бо це вдарить по економіці, відбудеться закриття підприємств і втрата робочих місць. Так само поки що президент захищав працівників «Беркуту», перекладаючи провину за події 30 листопада і 1 грудня на мітингувальників. Щоправда, Янукович додав, що готовий просити Генпрокурора відпустити деяких затриманих, що не вчиняли «значних правопорушень».

Наступний етап круглого столу має відбутися 11 грудня, на нього запрошено більш широке коло осіб. Опозиція заявила, що її на круглий стіл не запрошували. Нагадаємо, що до України сьогодні завітають перші особи зовнішньополітичних відомств США та ЄС.

УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа