Круглий стіл ініціативної групи кампанії «Потяг – для людей»

ПРЕС-АНОНС

7 червня

15:00

“Інститут політичних технологій”

(м. Львів, пл. Ринок, 8)

 

Круглий стіл ініціативної групи кампанії «Потяг – для людей»

щодо відміни поїздів міжрегіонального сполучення

 

Нещодавно у 5 регіонах Західної України відбулись акції протесту проти скасування кількох поїздів міжрегіонального сполучення, зокрема йшлось про відміну поїзду Ковель-Чернівці та поїзду Київ-Чоп.

Під час акції у Львові начальник відділу перевезень п. Богдан Яворський пояснив зміни в розподілі перевезень літнім сезоном та браком вагонного складу. Проте не було дано відповідь на багато логічних питань, зокрема чому зважають на активізацію руху відпочиваючих лише в південному напрямку, але не згадують про ті ж Карпати чи Шацькі озера. Також незрозуміло, чому у поясненнях залізничників ніде не згадується першочергове завдання УЗ – забезпечення комфортного та доступного сполучення, співставленого, насамперед, з потребами користувачів, а не зручністю для керівництва залізниці.

Для обговорення цих та дотичних проблем, громадські активісти з Івано-Франківська, Чернівців, Волині та Львова запросили представників Львівської залізниці, депутатів обласної та міської рад, керівництво області, та представників незалежної профспілки залізничників. Також для участі в круглому столі приїде один з ініціаторів інтернет-проекту «Поїздка» (http://poizdka.org/).

Захід передбачає обговорення таких питань:

  • скасування і відновлення потяга «Ковель-Чернівці»;

  • скорочення інших зручних потягів, на західній Україні, таких як: Київ-Чоп, Київ-Ужгород та ні;

  • проблема скасування потягів «Укрзалізницею» на Західній території України.

Прес-відділ Відсіч

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа