Кремль затіває інформаційні провокації на півдні України

Кремль затіває інфор_маційні провокації н_а півдні УкраїниЗа даними спостережень місії ОБСЄ, Росія в середині січня 2016 року посилила свої атаки на сході України і стягує туди нові збройні підрозділи та надпотужну військову техніку. А водночас, як повідомила 25 січня група «ІС» (Інформаційний спротив), початок року ознаменувався посиленням інформаційних атак РФ на політичні процеси в Україні, а також зміною тактики ведення гібридної війни.

Як повідомив координатор групи «ІС-Південь» Сергій Братчук, так звані «агенти впливу» Кремля отримали в ці дні нові «темники». Головні тези їх вже озвучуються в найбільш ключових містах нашої країни. Серед них так званий «соціальний пакет» (наприклад, невдала провокація в Одесі в день соборності України), тема «примирення», а також відкрита пропаганда терористичних ДНР/ЛНР і їхніх ватажків.

Цю тезу підтримує також і керівник аналітичного відділу громадської організації «Оберіг» Вадим Лабас. На своїй сторінці в фейсбук він прокоментував недавню поїздку в Одесу одіозної Вікторії Шилової та її інтерв’ю одному із місцевих телеканалів. Цитата (із збереженням тексту оригіналу). «Риторика всієї агентури «карликів» буде направлена на розповсюдження думки, як добре живеться у терористичних ДНР/ЛНР. Із їхніх вуст ми будемо чути, яка чудова людина Захарченко. Це той, що допитував та вбивав і мирних громадян і військовополонених. Про те, як стрімко зростає економіка цих фейкових республік. Хоч звідки їй рости, якщо заводи цього регіону розграбовані й вивезені в мордор? Дешевий бензин, шаровий хліб, манна небесна з неба й інші казкові чудеса, що відбуваються на цій «чарівній» території. І навіть, о чудо, ватники уже розповідають, що там валютою вважається гривня! Ну і основний пункт методички: «терористи не терористи. Вони такі ж українці, як і ви».

Посилення «антивоєнної» риторики – один із найважливіших на сьогодні напрямків інформаційних зусиль противників української державності. Особливо у південних регіонах нашої країни – Одесі, Миколаєві, Херсоні: тема «замирення» буде активно пропагуватися поряд із втюренням у свідомість громадян інформаційних елементів «втоми» від бойових дій на сході України. Не маловажну роль в цьому, за задумом противника, повинні відіграти місцеві ЗМІ через активність «експертів», які використовують наведені вище «темники». Мета – втягування України у війну на ресурсну виносливість. І не стільки матеріальну, стільки моральну: зокрема й інформаційну.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа