Кремль у пошуках українського «Майнільського інциденту»

274532468_294579632742024_5850000523227079768_n

Росія у конфлікті з Україною судорожно шукає свій «Майнільський інцидент», який був використаний керівництвом СРСР, як формальний привід для початку радянсько-фінської війни 1939 року.
Тоді, як стверджувала радянська пропаганда, фінська артилерія в районі Майніли випустила сім снарядів по позиціях стрілецького полку на радянській території. Загинуло чотири червоноармійці. СРСР негайно зажадав відводу фінських військ від кордону на 20-25 км. Йосип Сталін тоді так пояснював це рішення: «Війна була потрібна, оскільки мирні переговори не дали результатів, а безпеку Ленінграда треба було забезпечити…».
З того часу пройшло 83 роки. А на місці Фінляндії-1939 зараз Україна. І в пошуках свого «Майнільського інциденту» тільки за останній час Росія вже:
❗ бомбила «Градами» власну станицю Мітякінську в Ростовський області.
❗ засилала на свою територію «українські» ДРГ з двома БМП.
❗ знищувала артобстрілом сарай у Ростовській області, який видавала за власний прикордонний пункт.
❗ влаштовувала «акцію милосердя» по спасінню біженців з окупованих територій.
Можна не сумніватися, що подальші провокації вже підготовлені та чекають. Ленінград буде замінено на Донецьк — методи роботи сучасних послідовників Сталіна не змінились.
Але ЗС України на провокації не піддаються і продовжують виконувати визначені завдання зі стримування російської збройної агресії. Віримо в них і силу світової дипломатії.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа