Кремль марить супернаступом ватників-сепаратистів в Одесі

Заради картинки у російських ЗМІ, залишки прибічників русского міра в Одесі 24 вересня провели свій малочисельний пікет під стінами прокуратури Одеської області. Відпрацьовуючи подачки Москви, на цю проплачену акцію вийшло близько десяти осіб. Посібники окупантів заявили про порушення їхніх прав на вільне зібрання та проведення мітингів. Вони обурюються присутністю на Куликовому полі активістів одеського Євромайдану, яких вони називають «непроханими екстремістськими гостями» за те, що вони приходять до Будинку профспілок із українськими прапорами.

Та головне, на думку сепаратистів, в тім, що звинувачувальний акт у справі 2 травня сфабрикований і бездоказовий, а підсудні є безневинними жертвами. Учасники пікету зажадали, щоб лише їхні представники мали право перебувати у приміщенні судів, коли розслідуються справи підозрюваних у тероризмі й пов’язані з масовими безпорядками 2 травня 2014 року. Тоді пособники терористів напали на марш проукраїнських активістів і футбольних ультрас на підтримку єдності України. В результаті сутичок загинули 46 чоловік і близько 200 отримали порання.

Нинішній пікет не став подією для Одеси, бо вже минулося і забулося, коли спецслужбам РФ вдавалося влаштовувати в Одесі масові марші й мітинги під російськими триколорами, з портретами Сталіна, з адресованими Путіну закликами рятувати нас від бандерівців. Та ще й досі представники Головного розвідувального управління (ГРУ) Генштабу Збройних сил РФ та Федеральної служби безпеки (ФСБ) не обмежуються лише підготовкою бойовиків на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Вони виношують плани про новий Майдан в Україні, влаштовують терористичні акції, проплачені мітинги і пікети.

Вірячи у власний міф про те, що Одеса – російське місто, де нібито панують прокремлівські настрої, розвідслужби РФ всіляко підтримують місцевих сепаратистів. Уже оголошено у розшук їхніх лідерів, які зараз перебувають у бігах. Антон Давидченко переховується в анексованому Криму, а Олексій Албу вступив у збройне формування «Привид» так званої ЛНР. Та залишився в Одесі їхній поплічник Ібрагім Моріс – колишній секретар Київського райкому КПУ, а тепер один із лідерів «антимайдану». Він постійно влаштовує сепаратистські шабаші на Куликовому полі, які проходять під виглядом зустрічей з ним як помічником депутата Одеської міськради від КПУ Василя Поліщука. Там постійно поширюються листівки із закликами до боротьби з нинішньою владою.

Активісти Координаційної ради одеського Євромайдану та інших патріотичних організацій заявили, що «зібрання «куликівців» використовується як засіб антиукраїнської пропаганди, зокрема, за участю комуністів, представників партій «Родіна», «Опозиційного блоку» та інших проросійських сил». «Ми вимагаємо від міської та обласної влад, в тому числі правоохоронців, не допускати розпалювання в місті сепаратистських настроїв та міжнаціональної ворожнечі, які намагаються сіяти представники місцевих проросійських кіл, що оголосили про наміри провести серії антиукраїнських акцій під назвою «Одеська Хатинь», як називають комуністи та екс-регіонали трагедію 2 травня 2014 року», – зазначив відомий громадський діяч, отаман Чорноморського Гайдамацького З’єднання Сергій Гуцалюк.

Та влада проігнорувала це застереження, а Приморський суд Одеси беззастережно дає сепаратистам дозволи на проведення своїх мітингів. Однак усі ці заходи, які відповідають всім канонам російської пропаганди і направлені проти України, зірвали активісти Євромайдану. Вони звинуватили «сепарів» у підтримці російських агресорів, у прагненні розколоти Україну шляхом федералізації і рекомендували їм забиратися в Росію.

Пікетування ж купкою жінок-сепаратисток прокуратури Одеської області євромайданівці проігнорували. Не було цього дня ні гострих дискусій, ні сутичок між представниками протиборствуючи сил, які зібралися 24 вересні біля Київського районного суду Одеси, де все ще розглядається справа про трагедію 2 травня. Хіба що стався незначний інцидент з чоловіком, який прикрасив свій рюкзак георгієвською стрічкою. Та почувши від патріотів України докори у сепаратизмі, він зняв цей символ агресії проти нашої держави. Чоловік із задоволенням отримав від майданівців синьо-жовтий бант і прийняв їхнє запрошення взяти участь в акціях протесту проти корупції і підвищення комунальних тарифів.

Одесити, які не дали сепаратистам під керівництвом російських спецслужб перетворити свій край на жалюгідну подобу ДНР і ЛНР, фактично вже розвіяли і нові марення Кремля про супернаступ тут русского міра.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа