Кременчук влаштував рекордний парад вишиванок

24 серпня в Кременчуці було багатим на рекорди.

Святкування Дня Незалежності України розпочалося з рекордного велопробігу, у якому взяли участь більше 1 000 учасників. Велосипедисти у вишиванках, з національною символікою проїхали центральними вулицями міста близько 10 кілометрів.

Кременчужани з нетерпінням очікували найбільшого за всю історію міста Параду вишиванок, який ініціював громадський рух «Ай лав Кременчук». Перед початком параду було проведено конкурс вишиванок, у якому були відзначені кращі вишиванки у 10 номінаціях. А далі грандіозна колона з понад 10 тисяч чоловік з національною символікою центральними вулицями міста пройшла до площі Незалежності, де і був епіцентр свята. Урочистою ходою кременчужани пройшли близько 1 000 метрів, співаючи українських пісень під акомпанемент духових оркестрів. На площі Незалежності відбулося нагородження переможців конкурсу вишиванок, флешмоб та святковий концерт від кращих творчих колективів Кременчука.

Патріотичний флешмоб «З днем народження, Україно!» який цього дня подарували кременчужанам діти, – теж своєрідний рекорд. Під фонограму з патріотичних пісень близько 300 юних кременчужан виконали хореографічну композицію в стилі «хіп-хоп», яку завершили стилізованим жовто-блакитним прапором України.

Особливо зворушливим моментом свята стало десятитисячне виконання гімну України а капело учасниками параду вишиванок та кременчужанами на площі Незалежності.

Як зазначив у своєму привітанні до свята народний депутат Юрій Шаповалов, незалежними ми станемо, коли наша армія буде їздити на наших КрАЗах, Укрзалізниця буде купувати Крюківські вагони, нас почнуть поважати в Європі. А зараз Україна на початку шляху.

В цей день в Кременчуці відбулося багато заходів. За ініціативи Молоджіного Парламенту Кременчука всі бажаючі могли долучитися до створення привітання Україні, залишивши відбиток своєї долоні на великому полотні. Це зробило більше 1 000 кременчужан. Майстри мистецтв та аматори художнього мистецтва радували своєю творчістю кременчужан. Відбувся парад «Автовишиванка», в якому взяли участь машини, вбрані в національну символіку. Концертна програма, присвячена державним святам, продовжилася у міському парку культури та відпочинку «Придніпровський», де на літній естраді виступили кращі самодіяльні колективи Кременчука.

Виконуючий обов`язки міського голови Кременчука Віктор Калашник особисто взяв участь у всіх заходах і з гордістю зазначив, що сьогодні ми показали всьому світу, що ми українці! Ми – патріоти! Наш парад вишиванок – це символ любові до нашого Кременчука. Символ любові до нашої країни. Кременчук – серце України!

Юрій ШАПОВАЛОВ

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа