Крейсер “Москва” вийшов із Севастополя на другі в цьому році ракетні стрільби

крейсер %22Москва%22

Кораблі Чорноморського флоту РФ – ракетний крейсер “Москва” та фрегат “Ладный” вийшли у море для відпрацювання елементів курсової задачі К-2, і також – для підготовки до проведення нових ракетних стрільб, пише прес-служба Міноборони РФ.

Перші ракетні стрільби крейсер “Москва” проводив 30 квітня цього року, в “активі” флагмана ЧФ РФ – також демонстративний похід в Середземне море для навчань російського ВМФ біля берегів Сирії.

ladnyiСторожовий корабель Чорноморського флоту РФ “Ладный”, що належить до проекту 1135, фото ілюстративне

Відзначається, що ці два кораблі ЧФ РФ проведуть комплекс навчань у взаємодії з іншими кораблями флоту, літаками і гвинтокрилами морської авіації Чорноморського флоту РФ.

Крім цього, екіпажі кораблів “Москва” та “Ладный” мають виконати завдання по бойовому маневруванню, пошуку та виявленню морських мін, вести протиповітряну оборону та морський бій із використанням артилерійського озброєння.

крейсер %22Москва%222Ракетний крейсер “Москва” в акваторії окупованого Севастополя

“Навчання відбувається відповідно плану бойової підготовки сил флоту в морських полігонах в акваторії Чорного моря”, – стверджує прес-служба Міноборони РФ.

Варто відзначити, що це буде третій за 2021 рік вихід у море ракетного крейсера “Москва”, котрий з 2016 по 2021 роки простояв у ремонті, та виконує переважно “ритуальні” функції із-за своєї моральної застарілості.

30 квітня цього року ракетний крейсер “Москва” виконав в акваторії Чорного моря пуск ракети комплексу П-500 на дальність до 30 кілометрів. Комплекс давно збираються зняти з озброєння, але коли справа доходить до практичного втілення, виявляється, що нові розробки ще досі на папері.

А в проміжку 18 червня – 4 липня 2021 року ракетний крейсер “Москва” виконав похід у Середземне море до берегів Сирії, для показових навчань ВМФ РФ. Ці навчання відбувались паралельно з походом британської авіаносної ударної групи на чолі з  авіаносцем HMS Queen Elizabeth, що на той момент саме перебувала в Середземному морі. “Москві” не вдалось налякати Queen Elizabeth, ракети застарі для британської протиракетної оборони авіаносця.

Джерело: Defense Express

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа