Кожен третій червоноармієць загинув порівняно з кожним 20-м солдатом армії Великої Британії

Головні факти про український вимір Другої світової війни – у новому інформаційно-довідковому проекті Українського інституту національної пам’яті.

Середа, 6 травня, 13.00

Прес-центр Кабінету Міністрів України

вул. Грушевського, 12/2, 1-й під’їзд, 6-й поверх

Інформаційний проект “Україна у другій світовій війні” представляє  ключові події 1939-1945 років на українських землях та участь українців на всіх фронтах глобального конфлікту.Видання презентують 6 травня у Прес-центрі Кабінету Міністрів України.

Поміж фактами й цифрами у проекті також зібрані короткі довідки про українців, які на фронті чи, допомагаючи цивільному населенню, пришвидшували закінчення війни. Мало, хто знає, що українець Олексій Берест був одним із тих, хто встановив радянський прапор над Рейхстагом у Берліні, а Майкл Стренк – одним із 6 морських піхотинців, що підняли прапор США над Іводзимою.

У презентації візьмуть участь голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, історики Сергій Громенко та Максим Майоров.

Публікація містить ілюстрації, архівні фотографії та інфографіку. Інформаційний проект “Україна у Другій світовій війні” створено в Українському інституті національної пам’яті за ініціативи Уряду України українською та англійською мовами.

Прес-служба Українського інституту національної пам’яті

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа