В бою з окупантами загинув штурмовик з Березного Андрій Козак

В бою з окупантами загинув штурмовик з Березного Андрій Козак

20 вересня стало черговим скорботним днем для Березнівської громади, яка попрощалась із захисником України Андрієм Козаком, 1982 року народження. Герой загинув 03 вересня 2023 року в Запорізькій області в бою за Україну, її свободу і незалежність. Тіло попередньо зниклого солдата Козака Андрія Васильовича евакуйовано 11 вересня 2023 року.

Андрій народився і виріс у місті Березне. Навчався у Березнівській ЗОШ №2.

У 2000 році закінчив Соснівське професійно-технічне училище № 4, де здобув спеціальність столяра будівельного, тесляра.

У січні 2023 року був мобілізований. Захисник Козак Андрій Васильович служив старшим стрільцем аеромобільного батальйону.

Прихиливши коліна та схиливши голови в глибокій скорботі, з пошаною та усіма військовими почестями Березнівська громада сьогодні зустріла свого Героя.

Військове поховання Андрія відбулося в цей же день.

Прощання з захисником розпочалося у батьківському будинку в місті Березне.

На прощання прийшли рідні, друзі, знайомі, колишні однокласники, усі хто знав Андрія. А запам’ятали його як надзвичайно доброго чоловіка.

Проводжали захисника з усіма військовими почестями. Під траурні звуки духового оркестру, почесної варти та колони прапороносців похоронна процесія в жалобі тягнулася від батьківської оселі рідними міськими вулицями: Б.Хмельницького, Корецька, М.Буховича, Київська до церкви Різдва Пресвятої Богородиці міста Березне, де відбулася заупокійна служба за захисником.

Прощання з українським воїном продовжили на міському майдані Незалежності, де поруч з домовиною лунали останні слова для захисника та його родини.

Після прощальної церемонії на центральній площі міста рух колони до місця вічного спочинку пройшов вулицями Київська, В.Чорновола, Андріївська, Корецька, яку з надзвичайною повагою та скорботою зустрічали містяни.

Під виконання Державного Гімну України та військового салюту завершився земний шлях Козака Андрія Васильовича, якого поховали на Алеї Слави міського кладовища в урочищі «Лукавець» поруч з загиблими захисниками України.

У полеглого захисника залишилися батьки, дружина, діти.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого, розділяємо їхній біль та горе.

Нехай світлий спомин про українського воїна Андрія Козака назавжди залишиться в наших серцях та спогадах його рідних, земляків, побратимів.

 

Петиція про Присвоєння почесного звання Героя України (посмертно)

Вічна і світла пам’ять хто віддав своє життя за волю України.
Слава Україні!
Слава ГЕРОЮ!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа