Корми для птахів: види, переваги, недоліки

Як вибрати корм для птахів

Передусім потрібно підбирати корми, що відповідають вашому вихованцю. Запам’ятайте: корм для канарок не підійде для великої папуги, адже в ньому немає тієї кількості поживних речовин, яка потрібна для такого птаха. Навпаки теж годувати не вийде, адже їжа для середніх і великих папуг містить досить великі включення. Невеликі пташки просто залишаться голодними, якщо насипати їм у годівницю їжу, яка містить цілі горіхи та великі шматочки сушених фруктів.

Існують лінійки кормів для екзотичних і звичайних птахів. У продажу можна знайти їжу для комахоїдних і зерноїдних птахів. Уважно вивчайте вміст упаковки і купуйте тільки відповідні суміші для харчування ваших пернатих друзів.

В компанії Ava Market (avamarket.com.ua) реалізують лише якісний корм для птиць.

Купляйте корм того виробника, якому довіряєте

Наступне, що потрібно пам’ятати: економія в даному випадку не потрібна. Купувати слід тільки якісні суміші, що містять всі необхідні поживні речовини та вітаміни. Для кожного виду птахів набір цих речовин індивідуальний, тому уважно читайте напис на упаковці й перевіряйте її вміст. Якщо виробник корму вирішив заощадити, то ви знайдете в упаковці:

  • сміття;
  • незрозумілі включення;
  • камінці;
  • інші сторонні предмети.

Купувати таку їжу для пернатих в наступний раз не варто.

А що дійсно допускається, так це домішка чистого, дрібного піску (в дуже невеликій кількості). При цьому на упаковці має бути сказано про його наявність, адже цей інгредієнт використовується для поліпшення засвоєння їжі і очищення органів шлунково-кишкового тракту птахів.

Основні та додаткові корми

Найчастіше на прилавках звичайних супермаркетів продаються корми для птахів, які підходять для щоденного вживання. Це ідеально збалансовані суміші, які містять всі необхідні для життя речовини і добавки.

У спеціалізованих же магазинах можна відшукати ряд кормів, створених для додаткового харчування птахів, так звані «ласощі». Це можуть бути:

  • фруктові палички;
  • овочеві, яєчні, медові суміші.

Вони містять в своєму складі лише кілька інгредієнтів і їх можна додавати щодня до основного корму.

Переваги сухих кормів для птахів

Повсюдна доступність, низькі ціни, простота застосування — ось головні переваги продукції, створеної для годівлі домашніх птахів. У складі якісного корму є все, щоб птахи були щасливими, а їх власник — спокійний.

Недоліки

У магазинних кормів є лише один недолік — одноманітність. Вашим улюбленцям іноді хочеться чогось смачненького, тому не забувайте пригощати їх свіжими листочками, комахами або ягодами, придатними для годування цього виду. Якщо ж ви побоюєтеся проводити експерименти — купуйте додаткові корми або порадьтеся з вашим ветеринаром.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа