Кораблі ВМС України не дозволять себе обеззброїти

Джерело: Гражданская оборона

Як стало відомо Громадянській обороні, особовий склад кораблів «Тернопіль» і «Славутич» нікому свою зброю не має наміру передавати.

Особовий склад має намір діяти адекватно до ситуації і обеззброїти себе не дозволить.

На кораблях є і стрілецька і корабельна зброю. Кораблі готові до протидиверсійних захопленнь.

«Всі кораблі Військово-Морських Сил Збройних Сил України, які перебувають у своїй головній базі в Севастополі, не покидали Севастопольську бухту», – про це повідомили в Управлінні преси Міноборони України.

Особовий склад дислокованих на території Криму військових частин Збройних Сил України, заблокованих озброєними особами, зберігає спокій і намагається шляхом переговорів не допустити кровопролиття. Вимоги скласти зброю військовослужбовці Збройних Сил України виконувати відмовляються.

Зокрема, сьогодні, 2 березня, українські військовослужбовці запобігли вивезенню зброї з території дислокованого в Севастополі 191-го навчального загону ВМС ЗС України — моряки заблокували виїзд з частини бронетранспортером БТР -80.

Офіцери ВМС України стали живим щитом навколо бронетранспортера і не дали відбуксирувати його в сторону.

Незважаючи на те, що прибулі на територію української військової частини озброєні особи двічі стріляли з автомата у повітря, українські військовослужбовці не відступили і не піддалися на провокацію силового сценарію. Таким чином, вдалося досягти компромісу: прибувлі покинули територію військової частини, а КамАЗ зі зброєю в супроводі українських військовослужбовців був відправлений на 174-у базу зберігання ВМС ЗС України.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа