Корабель ВМС США Yuma рушив у Чорне море

Yuma

Транспортно-десантний корабель ВМС США Yuma почав рух в бік Чорного моря для проведення операцій з союзниками і партнерами по НАТО, повідомляє УНН.

“USNS Yuma (T-EPF-8) почав у північному напрямку свій транзитний перехід в Чорне море для операцій з нашими союзниками і партнерами по НАТО”, – йдеться у повідомленні 6-го флоту ВМС США у Twitter.

Корабель USNS Yuma — швидкохідний корабель класу “Spearhead”, цей клас призначений для швидкого перекидання військ, техніки та інших вантажів. Одночасно судно може перевозити до батальйону піхоти із технікою.

Україна наприкінці березня вказала на посилення російського військового контингенту уздовж кордону з Україною. Такі дії РФ викликали занепокоєння Заходу і НАТО. За даними керівництва ЄС та України, Росія розмістила біля кордонів України і в окупованому Криму понад 100 тисяч військовослужбовців. Російський міністр оборони Сергій Шойгу пояснив концентрацію військовослужбовців в цих областях “контрольними перевірками”. 22 квітня Міноборони Росії провело в окупованому Криму “міжвидові навчання”, які відвідав Шойгу. Потім, також 22 квітня, Москва оголосила про відведення військ.

Водночас Російська Федерація оголосила про закриття до жовтня 2021 року частини акваторії Чорного моря, у районі Керченської протоки, що з’єднує це море з Азовським, для військових кораблів і державних суден інших країн під приводом військових навчань. Захід реагував на це критично.

На тлі цього свої судна до Чорного моря направили країни-члени НАТО, у тому числі Велика Британія та США.

Тим часом, за повідомленням російських ЗМІ, російські військові заявили, що після навчань в окупованому Криму залишили в Чорному морі два великі десантні кораблі Північного флоту РФ – “Олександр Отраківський” і “Кондопога”. Що стосується російського військового контингенту, то міністр оборони України Андрій Таран 12 травня заявив, що Росія дуже повільно відводить війська від кордону з Україною.

За останніми даними, Росія відвела лише невелику частину своїх військ, не більше ніж 12 000 з більш ніж ста тисяч.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа