Контрабанда ще є: ДБР викрило багатомільйонну схему нелегального експорту брухту дорогоцінних металів

dbr

З офіційної поштової розсилки ДБР:

Працівники ДБР у співпраці з Державною прикордонною службою України викрили та припинили багатомільйонну схему незаконного вивезення з України брухту кольорових та дорогоцінних металів під виглядом електрообладнання.

За оперативною інформацією, ця оборудка призвела до незаконного відшкодування з державного бюджету податку на додану вартість приблизно 100 млн гривень.

Зловмисники через фіктивну фірму закуповували непридатне до використання електрообладнання, що містить кольорові та дорогоцінні метали. Потім ця фірма-одноденка перепродавала металобрухт вже як звичайне електрообладнання, а фірма-покупець експортувала дорогоцінний брухт за кордон, оминаючи таким чином заборони на експорт. 

У подальшому експортеру також відшкодовувався ПДВ.

Наразі слідчі ДБР вже повідомили про підозру директору, який очолював обидва підприємства, та митному брокеру у заволодінні майна у великих розмірах і службовому підробленні (ч.ч. 4-5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Двоє державних інспекторів відділу митного оформлення «Мелахів» Галицької митниці ДМСУ підозрюються у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Слідчі дії тривають.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа