Конституційний суд вбиває люстрацію

У п’ятницю зранку Конституційний Суд перетворився на місце злочину. Під стінами КСУ з’явились три обведені місця розміщення трупів, які підписані: «люстрація», «демократія» та «Конституція». Створена Громадським люстраційним комітетом інсталяція приурочена до засідання Конституційного Суду, який збирається безпідставно скасувати люстрацію.

«Конституційний Суд України – це місце злочину. Судді Януковича, які одного разу вже вбили конституційний режим і досі сидять в КСУ, зараз збираються вбити всі наші постмаданівські здобутки. Вони хочуть почати з люстрації, але, повірте, на ній не зупиняться», – говорить Голова Ради ГО «Громадський люстраційний комітет» Олександра Дрік. — «Це місце злочину, на якому повинні працювати правоохоронні органи. Якщо вони цього не роблять — значить, вони є співучасниками цього злочину».

Минулого тижня Громадський люстраційний комітет направив відкритий лист Генеральному прокурору України Ю.Луценко з вимогою вчинити всі необхідні дії для притягнення до відповідальності суддів Конституційного Суду України, по яких ГПУ більше двох років здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом винесення неправосудного рішення, що має ознаки кримінального правопорушення. Створення інсталяції покликано нагадати суспільству про те, що судді КСУ, надавши Януковичу необмежені повноваження у 2010 році, фактично вбили конституційний режим в Україні, а наразі ті ж самі люди намагаються знищити люстрацію та е-декларування – інструменти, які не дозволяють повернутись регіоналам до влади і покликані очистити владу від корупціонерів.

Нагадаємо, Конституційний суд більше року в порушення законів України розглядає подання щодо конституційності Закону «Про очищення влади».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа