Конгресмени США їдуть в Україну оцінити ситуацію на власні очі

Американський конгресмен Майк Квіглі зустрівся із українською громадою у Чикаго і виступив перед представниками Українського конгресового комітету Америки (УККА). Він жорстко засудив застосування насильства проти мирних демонстрантів, повідомляє  VIDIA.

«Я розмовляю з конгресменами Левінном та Мерсі Кептур про відрядження делегації конгресменів у Київ, щоб на власні очі оцінити ситуацію і вимагати того, що потребує демократія», – заявив Майк Квіглі.

«Сполучені Штати повинні бути з народом України», – написав конгресмен пізніше на своїй сторінці у Facebook.

Він також взяв участь у засіданні Комітету з міжнародних відносин Палати представників, яке вчора відбулось у Конгресі США. На цьому засіданні розглядали проект нової резолюції щодо України, у якій йдеться, зокрема, і про санкції. Співавторами резолюції вже стали 50 конгресменів.

Нагадаємо, американський конгресмен Майк Квіглі вже говорив про засудження використання українським урядом насильства після «кривавого розгону» Майдану в ніч на 30 листопада.

Конгресмен Майк Квіглі є членом Українського кокусу у Конгресі та активно висловлює підтримку українській громаді США. Раніше він з трибуни Конгресу вшанував жертв Голодомору.

Джерело: http://vidia.org/2014/19992

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа