Конґрес Українців Канади привітав новопризначеного посла України

ОТТАВА – 24-го вересня, 2015 – Конґрес Українців Канади (Конґрес) вітає сьогоднішне призначення Президентом України Петром Порошенком нового Посла України в Канаді – Андрія Шевченка.
“Ми вітаємо Президента Порошенка з призначенням сильного та професійного голоса для України в Канаді,” заявив Павло Ґрод, Національний Президент Конґресу. “Враховуючи значні відносини між нашими державами й сьогоднішні виклики перед Україною, в тому числі незаконна окупація Криму Російською Федерацією, та вторгнення російських військ на українську землю в Луганську та Донецьку, дуже важливо, щоб Україна мала здібне представництво в посольстві в Оттаві. Я знаю Андрія Шевченка багато років, в якості журналіста, депутата, та громадського активіста, й я впевнений що він виконуватиме свої функції професійно й гідно.”
Після свого прибуття в Канаду, коли Посол Шевченко представить свої вірчі грамоти Його Високоповажності, Генеральному Губернатору Канади Дейвиду Джонстону, Посол Шевченко приступить до виконання своїх обов’язків як голова місії. Вірчі грамоти – офіційні документи якими нові голови дипломатичних місій представляются Главою своєї держави як офіціний представник.

“Я хочу привітати Посла Шевченка з його призначенням, й буду радий з ним працювати для подальшого зміцнення тісних відносин між Україною та Канадою, та українсько-канадською громадою,” продовжив Ґрод. “Є ряд важливих ініціатив над якими треба буде працювати, в тому числі ратифікація та імплементація Угоди про зону вільної торгівлі між Канадою та Україною, посилення оборони незалежності та територіальної цілісності України, переговори про Угоду оборонного співробітництва між Канадою та Україною, запевнити щоб Україну включили в канадський Automatic Firearms Country Controls List, допомога в розвитку демократії в Україні, та зміцнення зв’язків з українською громадою в Канаді.”

Джерело: http://www.ucc.ca/2015/09/24/new-ambassador-of-ukraine-to-canada-andriy-shevchenko/

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа