Конґрес США засудив Росію і вимагає від Обами нових санкцій

Палата представників Конгресу США прийняла резолюцію, в якій жорстко засуджує політику Росії щодо України, а також вимагає від адміністрації президента США продовжити курс санкцій проти Росії.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на джерело у Конгресі США.

Автор резолюції конгресмен-республіканець від штату Іллинойс Адам Кінзінґер. Вона була прийнята більшістю голосів у Конгресі (411 проти 10).

Снимок3

Згідно резолюції, засуджується продовження політичної, економічної та військової агресії з боку Російської Федерації стосовно України, Грузії та Молдови і триваюче порушення їх суверенітету, незалежності та територіальної цілісності.

Палата представників закликає Російську Федерацію скасувати незаконне приєднання Кримського півострова, припинити підтримку сепаратистських сил на території України, і вивести з її території усі свої війська.

Президента США просять надати українському урядові необхідне озброєння для захисту, а також необхідні для відстоювання свого суверенітету послуги і розвідувальні дані. Його також просять про введення додаткових санкції проти Російської Федерації та її керівництва.

Палата представників також закликає НАТО припинити будь-яку військову співпрацю з Росією. В резолюції йдеться ще про консультації щодо військової готовності США і НАТО, також питання стратегії протистояння російській пропаганді.

Крім того, вчора на розгляд Палати представників було внесено ще одну важливу резолюцію H.5782 авторства конгресвумен Мерсі Кептур за підтримки 10 співавторів. Важливість цього документа полягає у тому, що він розглядатиметься паралельно з документом, поданим у Сенаті (S.2828).

Якщо обидві палати Конгресу приймуть відповідні документи у тандемі – вони мають шанс стати заноном.

Джерело: http://vidia.org/2014/30948

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа