Конґрес США включив допомогу Україні зброєю у свій бюджет

Члени Комітету Сенату США з питань збройних сил обох партій провели спільну прес-конференцію, на якій заявили про консенсус в питанні про озброєння України.
“Україна відмовилася від ядерної зброї, отримавши від нас гарантії безпеки по Будапештському меморандуму … Путін злодій, він не реагує на санкції. Росія і російські агенти знищили можливості країни [України] себе захистити. Тому Конгрес США схвалив і включив до бюджету на 2015 рік надання Україні не летальної і летальної зброї », – відкрито заявили вони в Конгресі США …
Тепер зрозуміло, чому у Путіна вчора була така перекошена … обличчя. Йому вже навіть ботекс не допомагає!
За даними з різних напівофіційних джерел МО підготовлена номенклатура зброї, підготовленого для передачі Україні за системою Ленд-лізу:
– Розвідка – системи розшифровки даних супутникової розвідки і (можливо) наведення. Системи радіолокаційної розвідки для артилерії і ППО, системи засекреченого зв’язку. Також поставка і БРЛО.
– Системи радіо-електронної боротьби (РЕБ) – включаючи системи активного придушення зв’язку противника, його радарних систем і протирадіолокаційні ударні системи. ПВО бригадного рівня – крім систем типу FIM-92 Stinger, можливо також шведський RBS 70 і польські ПЗРК “Грім”.
– Протитанкову зброю (ПТО) батальйонного рівня – FGM-148 Javelin і найімовірніше польська версія ізраїльського комплексу Spike.
Крім того – перехід на стандарт НАТО за калібром автоматичних гранатометів, включаючи постачання всіх компонентів. Також обговорюється питання поставок систем Hellfire і можливо Maveriс, для оснащення штурмової авіації.
– MRAP – поставки в основному за рахунок скорочення американського контингенту в Афганістані та Іраку,
Країни НАТО і США нададуть необхідно кількість фахівців, добровольців з числа етнічних українців, для навчання бійців ЗСУ новітній техніці.

Jan Gaskin

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа