Конфліктна ситуація з поверненням Джемільова в Крим. Татари проти ОМОНу

В Армянську кримські татари намагаються прорвати оборону КПП і дати можливість своєму лідерові Джемільову потрапити на територію Криму. Кримська влада в черговий раз заборонила Джемільову в’їзд на батьківщину.

Серед учасників акції, що зустрічають Джемільова – голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, члени Меджлісу, делегати Курултаю, ветерани національного кримськотатарського руху, молодь – всього близько тисячі осіб. Зустрічаючі організовано формують колону – хочуть зустріти свого лідера в Херсонській області і під захистом супроводити до Криму.
У відповідь окупаційна влада півострова направили на КПП в Армянськ автобус з російським ОМОНом і три автомобілі “Урал” з 60 військовими РФ.

В.о. міністра внутрішніх справ Криму Сергій Абісов приїхав до Армянська – на кордон окупованій території з континентальною Україною та повідомив присутніх, що лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва не пустять до Криму. Решту кримських татар пропустять через кордон пропустять по-одному. Про це повідомляють Новини Криму.

Татари ж утворили своєрідний Автомайдан, повідомляє Eskender Bariiev

waiting-for-dgemilow
На границе. Встречаем Мустафа ага. Машин около 1 тыс. Людей около 3 тыс. Автохыдырлез

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа