Конференція в Бразилії розглянула досягнення СКУ та української діаспори

30 вересня 2017 р. в Куритибі, Бразилія, з нагоди 50-ліття Світового Конґресу Українців (СКУ) пройшла конференція “СКУ в 50 років і далі: Південноамериканський вектор”, у якій узяли участь представники українських громадських організацій із Аргентини, Бразилії та Парагваю.

Конференція, яку організувала складова організація СКУ, Українсько-Бразилійська Центральна Репрезентація, стала четвертою із серії конференцій, які СКУ проводить у 2017 р. для залучення різних регіонів світу до аналізу своїх успіхів до сьогодні та до розробки дорожньої карти на майбутнє.

unnamed(10)

З вітальним словом виступив Голова Українсько-Бразилійської Центральної Репрезентації Віторіо Соротюк, який також був модератором конференції.

У ході конференції прозвучали виступи Президента СКУ Евгена Чолія на тему “Досягнення СКУ в минулому та його майбутня візія”, професорів слов’янського відділення університету “Уніцентро” Марілеї Ґартнер і Лукіане Треннефол Да Коста про викладання української мови та першу акредитацію 15 професорів, які її викладають, та професора відділення української мови Федерального університету штату Парана Ольги Калко щодо проведення курсів української мови.

Рівнож під час конференції було презентовано дві книги: Юрій Баланда представив свою книгу “Nashi Llude” (Наші люди) про історію українців у провінції Місіонес та Еміліо Ґаудеда представив свою книгу “Herois Nao Morrem” (Герої не вмирають), яка містить біографії 44-ох осіб, які сприяли розвитку українського громадського життя в Бразилії.

“Світовий Конґрес Українців вітає Українсько-Бразилійську Центральну Репрезентацію з успішним проведенням конференції з нагоди 50-ліття СКУ на південноамериканському терені,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа