Конференція «Реорганізація і створення музеїв у прифронтовій зоні, як інструмент формування гуманітарної політики»

7 липня 2016 року в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться конференція на тему «Реорганізація і створення музеїв у прифронтовій зоні, як інструмент формування гуманітарної політики».

В рамках конференції буде презентовано проект Luhansk’s Аrt & Facts– Збереження культурної спадщини Донбасу» – віртуальної платформи, де будуть зібрані артефакти культурного життя й соціального активізму Луганська від 2004 до 2013 року.

В панельній дискусії візьме участь координатор проекту Yaroslav Minkin, громадський активіст та культурний інноватор, голова правління Молодіжної організації СТАН.

Метою конференції є актуалізація питань дієвої гуманітарної політики і реорганізації музеїв в Україні та на постокупованих територіях, обговорення світового досвіду організації музеїв та презентування музейних проектів, що направлені на дослідження, вивчення та переосмислення історії Донбасу.

Колекція артефактів віртуального музею «Luhansk’s Art & Facts» проллє світло на незнану культурну хвилю в Луганську 2004-2013 років. Вона сприятиме руйнуванню стереотипів «некультурності» мешканців – і колишніх мешканців – регіону.

Проект «Luhansk’s ART & FACTS – Збереження культурної спадщини Донбасу» реалізується у рамках співпраці між Goethe-Institut Ukraine та Молодіжною організацією СТАН \ STAN art group за підтримки Міністерства іноземних справ Федеративної Республіки Німеччина та при дружній підтримці FHXB Friedrichshain-Kreuzberg Museum в Берліні.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа