Конференція «Політичні права внутрішньо переміщених осіб в Україні»

15 червня міжнародні експерти, українські політики та громадські організації, які займаються захистом прав вимушених переселенців, обговорять питання політичних прав ВПО.

Конференція включатиме презентації міжнародних експертів, а також виступи народних депутатів України, представників Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та ВПО, представників ЦВК, громадських організацій та ВПО.

Участь у конференції візьме Міжнародний експерт IFES з політичних прав ВПО Ханна Робертс. Пані Робертс є незалежним консультантом з питань політичного управління у сфері виборів (з 1999 року). Вона брала участь в організації різних етапів виборчого процесу, наприклад, підрахунку голосів (включаючи референдум у Південному Судані), надання технічної допомоги  виборчим комісіям, роботу з громадськими організаціями та політичними партіями, а також планування та оцінку програм допомоги в проведенні виборів. Пані Робертс поділиться міжнародним досвідом вирішення проблем забезпечення виборчих прав ВПО та прокоментує ситуацію в Україні.

Також на конференції дискутуватимуть заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та ВПО Георгій Тука, представник Уповноваженого Верховної України з прав людини Михайло Чаплига, експерт Громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев, заступник голови ЦВК Андрій Магера, координаторка проектів Центру інформації про права людини Людмила Янкіна, експерт з питань ВПО Інституту соціально-економічних досліджень та Виконавчий директор Донецької обласної організації «Комітет виборців України» Тетяна Дурнєва, координатор БФ «Восток-SOS» Олександра Дворецька, координатор ГО «КримSOS» Таміла Ташева, ГО «Донбасс СОС» Ольга Гвоздьова, правовий аналітик ВБФ «Право на захист» Олена Виноградова, член Венеціанської Комісії в 2009-2013, Експерт Венеціанської Комісїі, глава організації «За демократію через право» Марина Ставнійчук та народні депутати Наталія Веселова, Олександр Черненко, Сергій Тарута, Оксана Юринець.

Також спеціально для журналістів о 9:15 проведе свій прес-брифінг уродженець Донецька, український політик, голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря.

Захід триватиме 15 червня (середа) з 09:00 до 15:00 у готелі «Президент» за адресою:  м.Київ, вул. Госпітальна, 12, конференц-зала.

Організаторами виступають Міжнародна фундація виборчих систем (IFES) спільно з Донецькою обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» та Громадянською мережею ОПОРА. Захід відбудеться за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерства закордонних справ Канади (Global Affairs Canada).

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа