Комуністи вже не зможуть взяти участь в осінніх місцевих виборах. Повна заборона участі.

Міністр юстиції України Павло Петренко підписав накази, якими заборонив всім комуністичним партіям брати участь у виборчих процесах в країні.

Про це на брифінгу заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні – день історичної справедливості. Сьогодні міністр юстиції, відповідно до прийнятого Верховною Радою закону, підписав рішення, відповідно до якого комуністичні партії, які є сьогодні в нашій країні, втрачають право бути суб’єктом політичних і виборчих процесів”, – сказав він.

Зі свого боку, Петренко зазначив, що були підписані три накази відповідно до закону, які визнають те, що Комуністична партія України, зокрема у своїй діяльності, у найменуванні, у символіці й у статуті, програмі, не відповідає вимогам частини 2 статті 3, частини 1 статті 4 Закону “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні”.

“Правовими наслідками є те, що ця політична сила (Комуністична партія України – ред.) та дві інші політичні сили (Комуністична партія (оновлена) та Комуністична партія робітників і селян – ред.) з сьогоднішнього дня не можуть бути суб’єктом виборчого процесу і не можуть брати участь у місцевих, загальнодержавних, президентських виборах”, – зазначив він.

Як пояснив міністр, згідно з пакетом законів про декомунізацію, відтепер ці партії втрачають статус учасників виборчого процесу, але залишаються в статусі юридичних осіб до моменту, поки суд не скасує їхню реєстрацію.

Раніше лідер Комуністичної партії Петро Симоненко заявляв про намір партії взяти участь у виборах місцевих рад і сільських, селищних, міських голів 25 жовтня.

Джерело: http://www.ukrinform.ua/ukr/news/minyust_zaboroniv_komunistam_brati_uchast_u_viborah_2078174

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа