Комуністи хочуть силою зірвати фестиваль кіно «Криваві совєти»

23 лютого у Києві проходить фестиваль кіно «Криваві совєти», метою якого є висвітлення правди про злочини радянської армії та висловлення протесту проти святкування «Дня захисника вітчизни» в Україні.
Відкриття фестивалю відбулося об 11:00 у конференц-залі Народного Руху України. Під час показу фільму «Криваві світанки» о 12:40 до залу увірвалися близько 20 представників Комуністичної партії України, з ними також були і 3 представники однієї з приватних охоронних структур. Вони почали вимагати припинення показу фестивалю.

Після того, дискусія перенеслася у коридори приміщення. Комуністи пообіцяли перервати показ фільмів силою, якщо організатори відмовляться це зробити добровільно. Після довгих суперечок, комуністи покинули приміщення Народного Руху України, але обіцяли повернутися о 18:00 на круглий стіл «Роль кінематографу в руйнуванні радянських міфів» за участі режисерів, істориків та громадських діячів, і там голосно заявити свою позицію.

Ситуацію прокоментував Голова Київського міського осередку ВГО «Молодий Народний Рух», один з організаторів фестивалю Олексій Захарченко: «Ці люди не розуміють ні мету фестивалю, ні його завдання. Вони готові були тут все поламати, і обіцяли це зробити. Після довгої дискусії, нам вдалося переконати їх, що вони не праві. Фестиваль має за мету довести, що 23 лютого, який вважається днем створення армії захисників комунізму, не може вважатися святом в Україні. Бо саме та армія на чолі з Муравйовим розстрілювала хлопців під Крутами та грабувала Київ. Ми проти того, щоб дітям із самого дитячого садочка цей ганебний стереотип вбивався у голову. А чи святкувати цей день колишнім воякам радянської армії чи тим хто служив у ній – це їхнє право. Фестиваль має просвітницький намір!»

Прес-служба Народного Руху України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа