Комітет з питань збройних сил Сенату США затвердив півмільярда безпекової допомоги Україні

capitol-summer

Сума коштів, яку пропонується виділити на програми безпекової допомоги Україні, становить 500 млн. дол. США. Документ містить положення, що санкціонують надання нашій державі летальних озброєнь оборонного характеру.

Раніше Комітет Палати представників з питань збройних сил затвердив власний проект, у якому на зазначені цілі виділяється 150 млн. дол. США і який також містить положення про надання Україні летальних озброєнь оборонного характеру.

У законопроектах, що зараз проходять розгляд у обох палатах, збережено обсяги та напрями підтримки України порівняно з аналогічними законодавчими актами 2017 року.

Проекти “Закону про бюджет США на 2018 р. на потреби національної оборони” мають бути схвалені Сенатом і Палатою представників відповідно, після чого експерти від обох палат повинні узгодити компромісні формулювання, у тому числі щодо обсягів фінансування програм безпекової допомоги Україні. Узгоджений законопроект має бути повторно проголосований Конгресом та переданий на підпис Президентові США.

Джерело: usa.mfa.gov.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа