Комітет з нацбезпеки та оборони не підтримав законопроект Тимошенко щодо деофшоризації та відправив його в профільний комітет

Комітет з нацбезпеки та оборони не підтримав законопроект Тимошенко щодо деофшоризації та відправив його в профільний комітет

Про це, після засідання Комітету з питань національної безпеки та оборони, повідомив Секретар комітету, народний депутат фракції Партії ” Блок Петра Порошенка” Іван Вінник .

На засіданні комітету розглядався законопроект про так звану деофшоризацію і Юлія Володимирівна Тимошенко особисто доповідала, як основний автор цього документу .

“Таку активність фракція “Батьківщина”, і зокрема Тимошенко, почала проявляти коли були опубліковані архіви панамської компанії Mossack Fonseka . Безумовно, що для Юлії Володимирівни ця юрисдикція не нова, адже всім відомий пан Лазаренко сидить у американській в’язниці, у зв’язку з махінаціями з державним бюджетом та хованням своїх статків саме у панамських юрисдикціях”, – зауважив парламентар.

“Я особисто ставлю під сумнів щирість автору цього законопроекту Тимошенко через те, що саме за часів її прем’єрства вийшло розпорядження Кабінету міністрів від 1 квітня 2005 року номер 82- р , де, за її ініціативою , за її підписом, Панама була виключена з переліку офшорних зон взагалі. Тому її ” тепле” ставлення до цієї юрисдикції підтверджується даним розпорядженням. Я вважаю, що це є очевидний конфлікт інтересів, коли головний автор і доповідач по проекту, також головний політичний адвокат ідеї деофшоризації, де-факто в попередні роки працювала з людьми, які сьогодні вже засуджені за приховування статків в панамських офшорах”, – наголосив Іван Вінник.

“Після того, як комітет розглянув законопроект щодо деофшоризації по суті і прийняв рішення, що в ньому багато суперечливих тверджень до чинного законодавства і він не вирішує проблеми легалізації доходів через офшорні юрисдикції , а також питання ухилення від сплати податків , а на меті авторів ставиться політичний піар, членами комітету було прийнято рішення відправити його в профільний комітет для подальшого висновку. Після цього Тимошенко вийшла до журналістів і сказала, що “це перемога, попри шалений опір з боку Президента”. Що, начебто, Комітет з питань нацбезпеки і оборони “підтримав цей законопроект”. Я заявляю, що це навіть не маніпуляція, це – відверта брехня. Є стенограма засідання, також велася пряма трансляція і кожен громадянин України міг побачити, що ніхто нічого не схвалював, а, власне, було схвалено рішення скерувати цей законопроект у профільний комітет для прийняття рішення”, – зазначив народний депутат.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа