Комітет виборців вирішив, що Ляшко маніпулює журналістами

Жодна з 5 заяв Олега Ляшка не була правдивою – КВУ

kvu1Народний депутат України, лідер Радикальної партії Олег Ляшко використовує методи маніпуляції у своїх публічних виступах. Такий висновок зробили експерти проекту «Дослівно», проаналізувавши інтерв’ю Олега Ляшка на телеканалі «112-Україна», а також виступ у кулуарах Верховної Ради 31 жовтня.

Інфографіка_Ляшко

Для аналізу було відібрано кілька фактів, на які спирався Олега Ляшка під час спілкування з журналістами. З п’яти проаналізованих заяв народного депутата чотири мали маніпулятивний характер, а одна виявилася неправдивою.

«Олег Ляшко має гарну експертизу у багатьох питаннях, тому він вміло маніпулює фактами у своїх виступах. Пересічному виборцю складно оцінити реальну роботу політика та убезпечити себе від популізму, бо Олег Ляшко будь-яку інформацію може обернути на свою користь», – заявив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

В рамках проекту «Дослівно» буде також проведений фактчекінг заяв інших провідних політиків. Раніше було проаналізовано заяви Юлії Тимошенко, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, Вадима Рабіновича та Міхеіла Саакашвілі.

ЗАЯВА ФАКТ
1 Я особисто хочу жити чесно. Саме тому чесно показав (в декларації), все що в мене є. І обгрунтовую це. Маніпуляція

Олег Ляшко не задекларував витрати на свій останній 10-денний відпочинок у Таїланді.

Депутат витратив лише на авіапереліт до острова Пхукет бізнес-класом 108 440 гривень.

2 Термін повноважень ЦВК припинився у червні 2014 року. Третій рік поспіль вони незаконно діють. Маніпуляція

У 2014 році Верховна Рада прийняла постанову щодо продовження повноважень членів ЦВК. Тому юридично, термін повноважень членів Центрвиборчкому не припинений.

3 Фракція Радикальна партія голосує за те, щоб повернути вкрадені Януковичем і його бандою гроші до державного бюджету.

Неправда

Під час засідання Верховної Ради 8 грудня половина депутатів Радикальної партії Олега Ляшка не підтримали законопроект щодо спецконфіскації.

4 Що робить наш Нацбанк – він штучно знищує банки. Маніпуляція

За останні роки в Україні дійсно закрилася низка банків. Проте фінансові установи були ліквідовані через недокапіталізацію.

5 Ми добилися підвищення вдвічі мінімальної зарплати. Маніпуляція

Під час засідання Верховної Ради 6 грудня частина депутатів від Радикальної партії Олега Ляшка не голосували за урядовий законопроект щодо підняття мінімальної заробітної плати.

Проект «Дослівно» аналізує як політичні сили, окремі політики виконують свої обіцянки. Експерти Комітету виборців перевіряють і досліджують публічні вислови політиків, законотворчі ініціативи, виборчі програми. В рамках проекту було презентовано три аналітичних дослідження: «Хто саботує проведення реформи децентралізації в Україні», «Як парламентські фракції виконують свої обіцянки у частині соціальної політики» та «Два роки Верховної Ради: як фракції виконують свої передвиборчі програми».

Прес-служба ВГО «КВУ»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа