Комітет виборців встановив, що Парубій бреше значно менше від інших політиків

інфографіка_Парубій

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій оперує здебільшого правдивими заявами у своїх публічних виступах.

Такий висновок зробили експерти проекту «Дослівно», проаналізувавши останній виступ народного депутата 28 червня в ефірі «Голосу Америки».

Для аналізу експерти відібрали декілька фактів, якими оперував Андрій Парубій. З п’яти проаналізованих заяв чотири були правдивими, одна заява виявилась перебільшенням.

«В інтервю Андрій Парубій здебільшого говорить про роботу Верховної Ради та досягнення у відносинах між Україною та США. Його заяви ґрунтуються на реальних фактах» – зауважив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

У рамках проекту «Дослівно» проходить фактчекінг заяв провідних політиків. Раніше було проаналізовано заяви Міхеіла Саакашвілі, Олега Ляшка, Надії Савченко, Семена Семенченка, Арсенія Яценюка, Ігоря Гриніва, Сергія Капліна, Андрія Садового, Анатолія Гриценка.

Є дискусії щодо правки (до закону про Антикорупційний суд), і ми передбачаємо, що цю правку можуть прийняти у другому читанні одного із законів, який передбачає загальну судову реформу. Ми зможемо у другому читанні цей закон розглянути ще на цій сесії. Правда

12 липня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №7441, яким вносяться зміни до закону про судоустрій і статус суддів із поправкою щодо передачі до Вищого антикорупційного суду усіх підслідних йому справ з дня початку його роботи.

Білий дім прийняв рішення щодо постачання летального оборонного озброєння для України.

Правда

У 2017 році Адміністрація президента США Дональда Трампа схвалила комерційний продаж легкої летальної оборонної зброї Україні Крім того,  Держдеп США схвалив пропонований продаж Україні переносних протитанкових ракетних комплексів «Джавелін».

Всі фундаментальні поправки Венеціанської комісії були враховані (в законі про Антикорупційний суд).

Правда

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект (№7440) про Вищий антикорупційний суд, в якому враховувались рекомендації Венеціанської комісії.

Не так давно був ухвалений та підписаний президентом (Дональдом Трампом) закон, який збільшує санкції проти Росії (через агресію в Україні).

Перебільшення

Президент США Дональд Трамп 2 березня продовжив терміном на рік санкції проти Росії через її агресію щодо України.

Всі (влада США) стверджують, що змін у США щодо України не відбудеться в результаті цієї зустрічі (Трампа та Путіна).

Правда

Після зустрічі Дональда Трампа та Володимира Путіна, влада США ухвалила рішення надати фінансову допомогу Україні, а заступник держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Френсісом Фенноном зазначив, що США абсолютно підтримують Україну в ключовому протистоянні з Росією – проекту газопроводу «Північний потік-2».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа