Комітет виборців України запустив онлайн-інструмент для усвідомленого голосування на позачергових виборах

kvu1У середу, 3 липня, відбулася презентація онлайн-інструменту PROвибір. Інструмент розроблено ВГО «Комітет виборців України» за підтримки міжнародних фондів у рамках підготовки до позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Із презентацією інструменту виступив голова КВУ Олексій Кошель. Він наголосив, що проект, який реалізує КВУ, передбачає розробку онлайн інструменту під назвою PROвибір. У цьому інструменті представлені позиції різних політичних партій з найбільш актуальних для молоді питань. Голова КВУ підкреслив, що до того як потрапити в Україну, цей проект вже був успішно реалізований в 23 країнах Європи.

Денис Рибачок, аналітик КВУ, наголосив, що метою поширення інструменту PROвибір є надання виборцям інструменту, який буде сприяти їх усвідомленому вибору. Аналітик КВУ зазначив, що вибори мають бути змаганням ідей, а не рекламних роликів. Інструмент PROвибір у зручному форматі дозволяє громадянам простіше зорієнтуватися в позиціях політичних партій щодо різних питань. Загалом в інструменті представлені позиції політичних сил щодо 30 актуальних для України питань. Твердження, які присутні в інструменті, поділені на кілька різних блоків: це зовнішня політика, безпека і оборона, економічна політика, освіта, медицина та сфера культури.

Інструмент доступний за посиланням: http://provybir.in.ua

Довідково: PROвибір – позапартійний інструмент, розроблений молоддю у співпраці з експертами, щоб допомогти з усвідомленим вибором на основі аналізу програм та заяв політичних партій. Інструмент дозволяє порівняти свої погляди із позицією політичних партій, відповівши на 30 тверджень, та побачити із якою партією у вас найбільше спільного.

Інструмент не має на меті збір даних щодо політичних преференцій громадян і не зберігає такої інформації. Він також немає прямо визначати політичний вибір громадян, а лише покликаний допомогти виборцям визначатися із їх вибором на основі відповідей політичних партій на запропоновані твердження.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа