Комітет виборців України взявся за Садового

інфографіка_Садовий

Мер Львова, лідер партії «Об’єднання «Самопоміч» Андрій Садовий оперує недостовірною та маніпулятивною інформацією під час своїх публічних виступів. Такий висновок зробили експерти проекту «Дослівно», проаналізувавши останні виступи очільника Львова.

Для аналізу експерти відібрали декілька фактів, на які спирався Андрій Садовий. З пяти проаналізованих заяв три виявилися маніпулятивними, ще одна неправдивою і лише одна заява була правдивою.

«Більшість заяв Андрія Садового, які наші експерти проаналізували, виявилися маніпулятивними. Зазвичай виступи мера Львова достатньо лаконічні та чіткі, проте Андрій Садовий все ж дозволяє собі використовувати такі традиційні прийоми українських політиків, як перебільшення та перекручування фактів», – підкреслив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

В рамках проекту «Дослівно» проходить фактчекінг заяв провідних політиків. Раніше було проаналізовано заяви Володимира Гройсмана, Міхеіла Саакашвілі, Олега Ляшка, Юлії Тимошенко, Надії Савченко, Семена Семенченка, Арсенія Яценюка, Ігоря Гриніва, Сергія Капліна, Андрія Садового, Анатолія Гриценка та Артура Герасимова.

Заява

Факт

1

В бюджеті міста ми на це (Громадський бюджет) передбачили 26 млн гривень. Це є найбільша сума, яка є серед всіх міст в нашій країні. Неправда

На фінансування проектів Громадського бюджету Києва на 2018 рік закладено 150 млн гривень.

2 Мій водій пішов та заплатив штраф. Правда

Водія мера Львова Андрія Садового оштрафували на 255 гривень.

3

Він (Саакашвілі) не має права балотуватися, тому що він не має достатнього терміну перебування в Україні. Маніпуляція

Першочерговою причиною, чому Міхеіл Саакашвілі не може балотуватись, це відсутність українського громадянства.

4

На нас навантажують більше фінансувати медицину, освіту. Хоча це повноваження держави. Маніпуляція

Реформа децентралізації, яка впроваджується в Україні, передбачає передачу значних повноважень та бюджетів від державних органів органам місцевого самоврядування.

5

Якщо говорити про пенсійну реформу, то я її не бачу. Маніпуляція

Завдяки реформі з жовтня 2017 року 9 мільйонів пенсіонерів почали отримувати підвищені пенсії. Також реформа ввела автоматичну норму про щорічну індексацію пенсій та скасувала оподаткування пенсій працюючим пенсіонерам.

Проект «Дослівно» аналізує як політичні сили, окремі політики виконують свої обіцянки. Експерти Комітету виборців перевіряють і досліджують публічні вислови політиків, законотворчі ініціативи, виборчі програми.

Прес-служба ВГО «КВУ»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа