Комітет виборців України взявся за Рабіновича

інфографіка

Лише одна з шести заяв Вадима Рабіновича відповідає дійсності

Народний депутат України Вадим Рабінович оперує недостовірною та маніпулятивною інформацією під час своїх публічних виступів. Такий висновок зробили експерти проекту «Дослівно», проаналізувавши останні виступи Вадима Рабіновича в ефірі телеканалу «Україна-112» 7 листопада та телеканалу «NewsOne» 9 листопада.

Для аналізу експерти відібрали кілька фактів, на які спиралася Вадим Рабінович. З шести проаналізованих заяв три виявилися маніпулятивними, дві неправдивими і лише одна заява була правдивою.

«Вадим Рабіновчи продовжує надавати перевагу телевізійним ефірам, аніж голосуванню у Раді. А заяви, які ми чуємо від нього з екранів телевізорів, залишаються голослівними та маніпулятивними», – зауважив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

В рамках проекту «Дослівно» проходить фактчекінг заяв провідних політиків. Раніше було проаналізовано заяви Володимира Гройсмана, Міхеіла Саакашвілі, Олега Ляшка, Надії Савченко, Семена Семенченка, Арсенія Яценюка, Ігоря Гриніва, Сергія Капліна, Андрія Садового, Анатолія Гриценка та Артура Герасимова.

Заява

Факт

1

З 1 листопада припинив виходити «Вісник держзакупівель». Зараз це все зникло повністю. Маніпуляція

ДП «ПРОЗОРРО» розпочало процедуру архівування даних та зупинило доступ до старого порталу. Вся інформація про тендери зберігається у вигляді бази даних.

2 В результаті ваших (влади) законів закривається «Антонов». Маніпуляція

Дійсно Кабмін ліквідував юридичну особу, проте «Антонов» як профільне наукове і виробниче підприємство авіаційної галузі продовжує працювати.

3 Вони обіцяли суспільне телебачення і нічого не зробили. Маніпуляція

Реформа Суспільного мовлення триває. За результатами моніторингу новини суспільного визнані одними з найкращих за відповідністю інформаційним стандартам. Також в ефірі телеканалу «UA: Перший» з’явилася низка нових проектів.

4

Створилася стійка коаліція в парламенті. Це БПП, Народний фронт і Опозиційний блок. Вони так дружно разом голосують. Неправда

Найбільше голосів за прийняті закони віддавали фракції «старої» коаліції.

5

Я весь час на ефірах у вас Правда

Згідно дослідження проекту «Дослівно», Вадим Рабінович надактивний у медійній площині та ігнорує роботу у Парламенті. Він потрапив у трійку депутатів, які пропустили найбільше голосувань у Раді за три роки.

6 Ми пересварилися з усім світом, у нас всі вороги Неправда

Україна має величезну підтримку низки впливових країн світу, зокрема, США, Німеччини, Великої Британії та Канади.

Проект «Дослівно» аналізує як політичні сили, окремі політики виконують свої обіцянки. Експерти Комітету виборців перевіряють і досліджують публічні вислови політиків, законотворчі ініціативи, виборчі програми.

Прес-служба ВГО «КВУ»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа