Комітет Виборців стверджує, що Юля бр… «низка заяв не відповідають дійсності”

Тимошенко_інфографіка

Комітет Виборців України

Фактчекінг заяв Юлії Тимошенко: низка заяв не відповідають дійсності

Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко у своїх заявах вдавалася до перебільшень. Такого висновку дійшли експерти проекту «Дослівно», проаналізувавши виступи політика під час з’їду партії та телеефірів.

Із п’яти вибраних тверджень – чотири були перебільшеннями, одне – неправдою.

Ми не просто маємо стати членами НАТО, ми маємо стати членами НАТО негайно.

Youtube-канал Юлії Тимошенко,

22.01.2019

Перебільшення. Україна не може стати членом НАТО у найближчій перспективі. За словами глави представництва НАТО в Україні Александера Віннікова, перед державою «попереду багато роботи» на шляху до Альянсу. Зокрема, реформа СБУ і налагодження відносин з Угорщиною для розблокування Комісії Україна-НАТО.
Україна, коли таке було, в самі гірші часи такого не було, посіла перше, вдумайтесь, перше місце в світі по рівню корупції.

Youtube-канал Юлії Тимошенко,

22.01.2019

Неправда. У світовому Індексі сприйняття корупції, згідно з рейтингом Transparency International за 2017 рік, Україна посіла 130-те місце серед 180-ти країн.
Всі ми знаємо, що на вулиці повернувся кримінал і бандитизм.

Youtube-канал Юлії Тимошенко,

22.01.2019

Перебільшення. За інформацією МВС, 2018 року загальний рівень злочинності в Україні знизився на 8%. Зокрема, кількість тяжких і особливо тяжких злочинів з цього числа зменшилася на 11% – зі 155 тис. до 138 тис.
Освіта і наука по суті ходять по лезу, знаходяться в стадії ліквідації.

Youtube-канал Юлії Тимошенко,

22.01.2019

Перебільшення. У держбюджеті 2019 року закладено збільшення фінансування освіти на 27,8 млрд грн – до 242,1 млрд грн або 6,1% ВВП. Загалом в Україні від 2014 року впроваджується реформа цієї галузі. Для цього вже були ухвалена низка законів, наприклад, «Про освіту» та «Про науково-дослідну діяльність».
Коли беруть молодих хлопців з родин, які не можуть себе захистити, абсолютно ті, які не навчені військовій справі, і кидають на фронт, і потім ми отримуємо практично таку трагедію – так робити не можна.

Телеканал ICTV,

14.01.2019

Перебільшення. Згідно з Воєнною доктриною України, юнаки, призвані до строкової служби, не залучаються до участі у бойових діях. У Генштабі заявили, що виняток становлять лише ті, хто висловить особисте бажання, однак спочатку солдати все одно повинні пройти спецнавчання.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа