Комітет Ради схвалив проект бюджету-2012

Комітет Верховної Ради закінчив розгляд проекту державного бюджету на 2012 рік.

«Бюджет практично особливо і не обговорювався, постатейно все, що дали, те і схвалили. Істотних правок не вносилося жодних», – цитує слова депутата Кирила Куликова УТ. Також  депутат звернув увагу, що в бюджеті-2012 Кабмін залишив  норму дискутивного законопроекту №9127, яким фактично припиняються виплати пільг чорнобильцям і афганцям. Як повідомляє Цензор.нет, у Прикінцевих положеннях проекту держбюджету-2012, внесеного до парламенту до другого читання, міститься норма, згідно з якою уряд може в ручному режимі регулювати розмір соціальних пільг і гарантій – залежно від наявних фінансових ресурсів у Держбюджеті і бюджет Пенсійного фонду на 2012 рік.

Водночас, за словами lb.ua, на утримання секретаріату Кабінету міністрів виділено 278 мільйонів, що на 23 мільйони більше, ніж було в першому читанні, на обслуговування діяльності президента додали ще 7,5 мільйонів.

Нагадаємо, 21 грудня Кабмін подав у Раду доопрацьований до другого читання проект бюджету на 2012 рік. Він був схвалений ввечері 21 грудня на позачерговому засіданні уряду. Очікувалося, що сьогодні бюджетний комітет парламенту його розгляне, а у п’ятницю винесе на розгляд народних депутатів.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа