Комітет ПАРЄ підтримав резолюцію щодо порушення територіальної цілісності та суверенітету України, анексії Криму з боку Росії та її підтримку сепаратистів

Про це народний депутат Світлана Заліщук повідомила в себе на сторінці в Facebook.

«Політичний комітет ПАРЄ підтримав проект резолюції щодо «Політичних наслідків конфлікту в Україні», підготовленого нашим другом – депутатом з Чехії Крістіною Зеленковою. Нам вдалося відбити кілька деструктивних поправок від соціалістів з Нідерландів», – написала Заліщук.

Вона зазначила, що резолюція оцінює ситуацію в Україні в продовження трьох резолюцій, ухвалених ПАРЄ в 2014 і 2015 роках, які наклали санкції на російську делегацію.

«Резолюція серед іншого нагадує про порушення територіальної цілісності та суверенітету України, анексії Криму з боку Росії та її підтримку сепаратистів. Також в документі звертається увага на погіршення ситуації в Криму з правами людини та репресивні заходи щодо кримських татар та нагадує Росії про її зобов’язання в рамках Мінських угод», – сказала Заліщук.

Вона також додала, що ПАРЄ вітає звільнення українських заручників Савченко, Афанасьєва та Солошенка і закликає до звільнення всіх інших заручників; – висловлює занепокоєння, що російські дії в рамках конфлікту підірвали стабільність та безпеки на всьому континенті; – окремо резолюція згадує, що дискусія про санкції ділить Європейський Союз та загрожує його єдності.

Заліщук також зазначила, що тепер Резолюція має бути проголосована Асамблеєю.

Received: from webmail.uh.ua (webmail.uh.ua [93.190.43.23]); Tue, 21 Jun 2016 13:31:13 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа