Комбат Володимир Пушкарь вдень захищав Україну, а вночі набивав свою власну кишеню

Увечері в понеділок, 21 вересня, військова контррозвідка Служби безпеки України, спеціальний підрозділ «Альфа» і слідчі військової прокуратури Південного регіону затримали командира батальйону 28-ї окремої гвардійської механізованої бригади Збройних сил України Володимира Пушкаря у підозрі в отриманні неправомірної вигоди у розмірі 1 млн. 100 тис. грн.. Ця прикра звістка особливо вразила одеситів, які кілька днів тому з квітами і подарунками зустрічали бійців цієї бригади, що повернулися з лінії фронту до рідного міста. Сама ж бригада дислокується біля селища Чорноморське під Одесою.

Заступник генерального прокурора, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що прокуратура два місяці збирала матеріал на командира батальйону. Саме ж повідомлення про затримання він розмітив на своїй сторінці у Facebook. «Три години тому затримали за підозрою в отриманні від перевізників хабара за сприяння у фінансуванні тероризму та співучасті в організації незаконного в’їзду 10 транспортних засобів з вантажем на тимчасово окуповані території Донецької області командира батальйону 28 окремої механізованої бригади ЗСУ, – написав Анатолій Матіос. – Прикро і сумно. Вдень захищав Україну, а вночі – набивав свою власну кишеню. Наживався на війні та горі інших людей. Таке от життя, українські реалії, і зарадити цьому може лише Закон. Закон для всіх, без виключення і поділу на патріотів та не патріотів. Без цього нам дорога в прірву хаосу і беззаконня, самосуду і жорстокості. Нам не можна цього допустити».

Коментуючи це затримання комбата для видання «ГОРДОН», луганський губернатор Георгій Тука додав: «Ми більш як півроку боремося за те, щоб нарешті взяли командира 28-ї бригади товариша Лещинського. Цей перець відомий своїм кришуванням усіх можливих і неможливих видів контрабасу і віджиму волонтерської допомоги. Це просто мерзотник, якого, не знаю хто, але опікує у Києві. Я обома руками за те, щоб взяли і його. Можливо, після того як взяли цього комбата з мільйоном, то вийдуть і на комбрига. А коли це відбудеться, то всі одеські волонтери будуть дружно танцювати Хаванагілу».

Одеситам не треба пояснювати, що «Хава Нагіла» – то єврейська народна пісня радості, де рефреном повторюються слова «Радійте, люди, збулася мрія!». Тож не дивно, що очищення військової частини від командирів-хабарників дійсно викличе радість. Водночас, як зауважив волонтер і громадський активіст Олексій Мочанов, затримання комбата 28-ї бригади не повинно зіпсувати репутацію кожного, хто брав участь у бойових діях.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа