Командувач сухопутних військ США у Європі проінспектував Нацгвардію України

Сьогодні відбулася зустріч командування Національної гвардії України з делегацією американських військових на чолі з командувачем сухопутних військ Збройних Сил США у Європі генерал-лейтенантом Ф. Б. Ходжесом.

Під час розмови з американськими колегами командувач Національної гвардії України Юрій Аллєров зазначив, що сьогодні в Україні допрацьовується законодавство щодо визначення місця Національної гвардії України у безпековому секторі країни.

За словами Юрія Аллерова, в умовах сучасних викликів ми повинні вчасно реагувати на загрози та сучасні виклики в умовах неоголошеної війни і, більш того, діяти на упередження. Командувач НГУ чітко визначив головні напрямки реформування структури :

– Реорганізація системи управління;

– Вирішення комплексу питань із забезпечення структури відповідним зв’язком , який не є ідентичним зразкам, що використовувались у пострадянський період;

– Особливу увагу учасників робочої зустрічі генерал-лейтенат Ю . Аллєров звернув на необхідність заміни системи відбору кандидатів на військову службу та переформатування підготовки особового складу і заснування інснтитуту тренерів.

Власне кажучи, цей досвід вже впроваджено під час спільних американо-українських навчань на Яворівському навчальному центрі.

Генерал Ф.Б. Ходжес відзначив захоплення своїх колег рівнем підготовки українських нацгвардійців і їх готовністю навчатись та переймати досвід американських фахівців.

Обидва командувачі зійшлися на єдиній думці про те, що для повноцінної підготовки особового складу необхідно мати відповідну матеріально-технічну базу. Тож особливо ретельно обговорювались перспективи створення навчальних центрів для середньої ланки та міжнародного навчального центру у НГУ.

Американські колеги оглянули зразки військової техніки. Особливу зацікавленість генерал-лейтенанта Ф.Б. Ходжеса викликала можливість живого спілкування із особовим складом, переважна кількість якого виконувала бойові завдання у зоні проведення АТО.

Джерело: http://ngu.gov.ua/ua/news/general-fb-hodzhes-vysoko-ocinyv-riven-pidgotovky-nacgvardiyciv

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа