Книга,яка змушує діяти

20 вересня в приміщенні Центру національного відродження відбулася презентація першої збірки публікацій українського журналіста, громадського діяча Сергія Пархоменка-Багряного «Творимо Українську Справу». В заході взяли участь Віктор Рог – публіцист, головний редактор газети «Шлях Перемоги», Сергій Кузан – голова ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», Богдан Дубас, меценат, заступник голови ГО «Українська справа», завдяки якому книга побачила світ.

В своєму вступному слові автор розповів, як працював над збіркою. В неї, за його словами, увійшли кращі 13 публікацій за 7 років, починаючи з 2005 р., коли він вперше спробував себе на шляху журналіста. Більшість з цих публікацій друкувалася в таких газетах та інтернет-виданнях як «Шлях Перемоги», «Українська правда», «Український погляд», «День», «Україна молода», «Газета по-українськи».

«Звичайно, більшість моїх публікацій належить до суспільно-політичної тематики, багато з них приділено проблемам молоді, боротьбі студентів проти Міністра освіти Табачника, багато тем присвячено виховання патріотизму, націоналістичному рухові, але я хотів би виділити публікації з історії Кубані», – каже Сергій Багряний.

«Я сам походжу з цього краю і переконаний, що там, де є хоч один українець – звідти і починається Україна. Тим паче, що Кубань до середини 20 ст. була найбільш українським краєм на території Росії. Зараз його найбільше де українізовано, молодь Кубані не знає про своє минуле, а старше покоління просто залякано. Тому моя місія – донести до кубанців правду про те, як їх діди змагалися за українську Кубань, про те, що був у там і український національно-визвольний рух і навіть своя УПА. Тому моя наступна збірка буде присвячена історії Краснодарського краю. Сподіваюся, її вдасться видати двома мовами. Оце і буде та Українська справа, яку ми всі маємо творити сьогодні. Бо держава Україна то є, а української держави в нас поки ще нема!». – підсумував автор.

Віктор Рог зауважив, що за всі 10 років, як знає автора, не перестає дивуватися, як той може однаково успішно братися за декілька справ і бути компетентним в багатьох темах, чи то історія, чи то політика, чи то міжнародні відносини.

«Сергій своєю діяльністю довів, як можна змагатися і справами, і словом»

Голова МНК Сергій Кузан наголосив, що для нього особисто і організації книга Сергія Багряного є важливою подією, адже її поява свідчить про те, що організація виховує ту молодь, яка прагне постійно розвиватися і здобувати нові висоти.

«Те, що Сергій в МНК 10 років, де постійно прагне нових звершень, доводить, що українські патріоти займаються справою не для того, щоб заробити великі гроші і не за високі посади».

Тему підхопив і Богдан Дубас, який наголосив, що саме на молодь треба робити ставку. «Дякую Сергію за те, що він запалив і мене своєю ідеєю видавати подібні збірки і я в свою чергу хочу сказати, що незабаром ми випустимо ще одну книгу і будемо продовжувати таким чином примножувати кількість наших українських справ!»

Придбати книгу можна, зголосившись за адресою: 01034 м. Київ, вул. Ярославів Вал, 9 п. 4, тел. (044) 234-70-20

УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа