КНДР постачає Росії половину снарядів, а її військові гинуть в Україні

Північна Корея постачає Росії половину – приблизно три мільйони на рік – снарядів для війни проти України, пише видання The Times, посилаючись на джерела в західній розвідці. 

“Путін раніше цього року відвідав Пхеньян для підписання оборонної угоди з Кім Чен Ином, після чого Кремль став залежним від постачань зброї з цієї авторитарної держави для підтримки своїх наступів на сході України”, – йдеться в тексті. 

Хоча багато снарядів вважаються несправними, їхня кількість дозволяє Росії поступово просуватися, зокрема це стосується нещодавнього захоплення міста Вугледар. 

“Найбільша проблема з усіх союзників Росії – це Північна Корея. Через обсяги військової продукції, яку вони постачають, це насправді впливає на інтенсивність боїв,” – сказало джерело. 

Водночас унаслідок ракетного удару 3 жовтня на окупованій Росією території поблизу Донецька загинуло понад 20 військових, серед яких були шість офіцерів з Північної Кореї, повідомило видання KyivPost з посиланням на джерела в розвідці. 

Північнокорейські офіцери прибули для проведення консультацій з російськими військовими. Перед ракетним ударом окупанти демонстрували північнокорейським представникам підготовку особового складу до штурмових дій та оборони, пишуть журналісти. 

Нагадаємо, захоплення росіянами Вугледара на Донеччині є наслідком відмови США дозволити Україні завдати ударів углиб Росії, писало видання Associated Press, посилаючись на військових та аналітиків.

Джерело: СКУ

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа