Кінофестиваль «32 травня» луганчани проведуть у Кременчуці

19 липня вперше у Кременчуці відбудеться нічний кінофестиваль “32 травня”. На мешканців міста чекає насичена культурна та просвітницька програма.

Організатори намагаються цікавими культурними заходами звернути увагу громадськості на сучасні проблем України, зокрема дотримання прав людини та небезпеку фашизму і ксенофобії. У програмі фестивалю передбачено покази соціальних кінострічок під відкритим небом, проведення майстер-класів, лекцій, дискусій та ярмарок. Дружню атмосферу будуть доповнювати яскраві виступи музикантів і поетів.

Програма:

19.07. 17:00 парк культури і відпочинку «Придніпровський»

– психологічні та інтелектуальні ігри;

– лекція з ведичної культури та майстер-клас з йоги;

– сімейна арт-акція «Намалюй свою Україну»;

– майстер-класи юних художників з нестандартних технік;

– майстер-клас із виготовлення шоколаду;

– Дар’Ярмарка «Досить продавати, давайте дарувати»;

– живі статуї.

19.07. 20:00 п’ятак

– показ фільму «Мелодія для шарманки» (Кіра Муратова, Україна, 2008 рік);

– показ фільму «Експеримент 2: Хвиля» (Денніс Ганзель, Німеччина, 2008);

– показ фільму «Поховайте мене за плінтусом» (Сергій Снєжкін, Росія 2008).

Фестиваль “32 травня” буде цікавий людям різного віку та професій. Вхід на усі заходи безкоштовний.

Для довідки:

Фестиваль «32 травня» – щорічний фестиваль соціальних юнацьких фільмів в Україні. Мета заходу – інформування громадськості про системні порушення прав дитини в Україні, актуалізація проблеми насильства в сім’ї та залучення молоді до активних дій з попередження домашнього насильства та захисту його жертв.

Організаторами фестивалю в Україні виступає громадська організація «Молодіжна організація «СТАН» за підтримки Національного фонду підтримки демократії (NED). Організатори в м. Кременчук – громадська організація «Культурний діалог».

Програма фестивалю:

Що? – Фестиваль вуличного кіно «32 травня» в Кременчуці!

Де? – у Парку культури і відпочинку «Придніпровський»!

Коли? – 19 липня 2014 року!

 

Якщо ти бажаєш відкрити для себе незвичайні речі, подивитися змістовне кіно під відкритим небом у дружній атмосфері з віршами, творчими діалогами та музикою – запрошуємо у 32 травня!

 

Арт-майданчики фестивалю:

Час: з 17:00 години

Місце: в районі танцювального майданчика «П’ятак»

Орієнтир: КРУГЛА КЛУМБА з яскравими кульками від «Магії феєрверків»))

 

1. Майстерня творчої психології «VitaMotus» пропонує: проявити своє творче Я, розкрити креативні здібності, здійснити подорож у світ почуттів та емоцій, пройти тест на почуття гумору, втілити своє Я в малюнку, зіграти у динамічну гру та Доторкнутися до щастя!

 

2. «Типовий Кременчук», Клуб «Рандом» та Кременчуцький клуб «Ерудит» запрошують на битви інтелекту! Мафія, настільні ігри та «Що? Де? Коли» – прекрасна нагода довести що ти найкращий інтелектуальний гравець!)

 

3. Культурно-просвітницький центр «Говінда» запрошує на лекцію з ведичної психології «Внутрішній світ особистості. У світі з собою, в гармонії зі світом». На арт-майданчику ведичної культури співатимуть мантри-медитації та частуватимуть вегетаріанськими солодощами. Ви дізнаєтеся, що таке Йога)

4. Творча майстерня «Художник» та навчальний центр «Лідер» за підтримки громадської організації «Рідне місто» презентують сімейну арт-акцію «Намалюй свою Україну»!

Наші діти люблять подорожувати по Україні. А що саме вони пам’ятають зі своїх поїздок допоможе побачити незвичайна мапа, на якій всі бажаючі зможуть намалювати свої спогади. А ми – ще раз переконатися, за допомогою дитячих малюнків, наскільки унікальна і неповторна наша країна!

Також буде можливість відкрити для себе нові напрямки у творчому розвитку на майстер-класах юних художників по нестандартним художнім технікам: сухе валяння вовни, пластилінова мозаїка, ліплення з солоного тіста.

5. Майстерня натурального шоколаду запрошує побачити як народжується…справжній кременчуцький шоколад та скуштувати його!

Ми любимо шоколад і робимо його власноруч. В нашому шоколаді лише какао боби та цукор. А ще додаємо: горішки, родзинки, курагу, чорнослив, журавлину, полуницю, корицю, аніс, м`яту, перець, кардамон, молоко та багато іншого…Приходьте, смакуйте, насолоджуйтесь!)

6. Дар’Ярмарка пропонує зробити світ кращим і добрішим, ставши учасником акції «Досить продавати, давайте дарувати»!

У кожного з нас є речі якими ми не користуємося. Їх можна викинути, в кращому випадку продати. Але, приємніше дарувати, або обмінюватись речами, які мають ідеальний, чи дуже хороший стан. Це може бути будь що! Навіть послуга.

Дар’Ярмарка це антикризовий захід! Особливо для тих, хто надає послуги, або займається малим підприємництвом. Грошовий обіг відсутній, а рух речей та послуг все одно відбувається! І люди щасливі, і світ стає кращим!

Приходьте, приносьте, даруйте та отримуйте!

Незвичайну атмосферу фестивалю доповнять живі статуї Гранду!

Творчі зустрічі, кіносеанси:

Час: з 20:00 години

Місце: танцювальний майданчик «П’ятак»

Орієнтир: ВЕЛИКИЙ ЕКРАН))

Атмосферу творчих діалогів, до яких зможуть долучитися всі небайдужі до проблем сучасності, будуть надихати:

арт-група «Творчий Кременчук»;

літературне угрупування «СТАН» (м. Луганськ);

DJ ZveroboY (м. Кременчук).

Про можливості сучасного мистецтва говоритиме арт-критик, журналіст періодичного видання «ART – UKRAINE» – Ася Баздирєва (м. Київ).

Кіноперегляди:

«Мелодія для шарманки» (Кіра Муратова, Україна, 2008 рік);

«Експеримент 2: Хвиля» (ДеннісГанзель, Німеччина, 2008);

«Поховайте мене за плінтусом» (Сергій Снєжкін, Росія 2008).

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа